Euro

Εκπληκτική Σουηδία, με μαγκιά και... Μεξικό στους «16»!

Στους «16» η φοβερή Σουηδία, αλλά και το Μεξικό! Οι Σκανδιναβοί απέδειξαν ότι δεν βρέθηκαν τυχαία αντί της Ιταλίας στο Μουντιάλ επικρατώντας 2-0 και πήραν μαζί με τους «El Tri» την πρόκριση.

Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο;

Μεξικό και Σουηδία παρουσιάζονταν και ήταν όντως τα αουτσάιντερ για να περάσουν μαζί από τον 6ο όμιλο, από τη στιγμή που η Γερμανία αντιμετώπιζε τη Νότια Κορέα, αλλά τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη!

Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν των «El Tri» με 3-0, πετυχαίνοντας και τα τρία τέρματα τους στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασαν ως 1οι, αλλά μετά την επικράτηση των Ασιατών επί των Γερμανών (2-0) και το Μεξικό είχε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει, αφού οι 6 βαθμοί που μάζεψε τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές αποδείχθηκαν αρκετοί και είναι στους «16», καταλαμβάνοντας τη 2η θέση.

inner

Στο 50' ο Ογκούστινσον άνοιξε το σκορ, ενώ στο 62' ο Γκράνγκβιστ μετέτρεψε σε γκολ και το 2-0 το πέναλτι που κέρδισε ο Μπεργκ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το ένα γκολ για... blooper, από τον Άλβαρες, που πέτυχε ένα από τα πιο αστεία αυτογκόλ της φετινής διοργάνωσης.

Το ματς

Γρήγορος ρυθμός και ορθολογικό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες και μάλιστα από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, χαρακτήρισε τόσο την παρουσία του Μεξικού όσο και της Σουηδίας, αλλά οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να είναι πιο απειλητικοί και να δείχνουν πολύ πιο προσηλωμένοι στο στόχο τους. Άλλωστε, εξ αρχής αυτοί ήταν που ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη, σε αντίθεση με το Μεξικό που βολευόταν και με ισοπαλία.

Ήδη μέχρι το 5’ είχαν πραγματοποιήσει δύο απειλητικές επισκέψεις μέσω στημένων φάσεων στα καρέ του Οτσόα, ενώ στο 12’ ο Μπεργκ σπατάλησε τη δική του καλή στιγμή, καθώς μέσα από την περιοχή έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα δεν κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα. Το Μεξικό άρχισε να «ξυπνά» και στο 17’ ο Βέλα με αριστερό πλασέ, έστειλε την μπάλα σύριζα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Όλσεν.

Στο 30’ είχαμε εξέταση VAR από τον ρέφερι Πιτάνα, για χέρι του Τσιτσαρίτο στην περιοχή, αλλά έδωσε κανονικά συνέχεια στο παιχνίδι, με τον Μπεργκ ένα λεπτό αργότερα να βλέπει και πάλι τον Οτσόα να του λέει «όχι» σε προβολή που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής. Από την πλευρά του, το Μεξικό και πάλι με τον Βέλα έχασε μία ευκαιρία σε φάση σχεδόν... ριπλέι με αυτή του 17’.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0, αλλά το μομέντουμ έδειχνε ξεκάθαρα Σουηδία, αφού ήταν πολύ περισσότερο μέσα στις ανάγκες και την ψυχολογία του παιχνιδιού.

Η δικαίωση για την ομάδα του Γιάνε Άντερσον ήρθε στο 50’. Ο Μπεργκ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά,ο Κλάεσον έκανε το «τσαφ», που όμως εξελίχθηκε σε ασίστ στον Ογκούστινσον, που με αριστερό σουτ νίκησε τον Οτσόα για να ανοίξει το σκορ.

Έκτοτε, όλα πήραν τον δρόμο τους...

Ο Μπεργκ στo 60' κέρδισε το πέναλτι από τον Μορένο (δεν χρειάστηκε καν η συνδρομή του VAR) και ο Γκράνγκβιστ με άψογη εκτέλεση στο 62' έκανε το 2-0, με το Μεξικό πλέον ξεκάθαρα να έχει στρέψει την προσοχή του στο αν η Ν. Κορέα θα μπορούσε να κρατήσει τη Γερμανία στο μηδέν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνεται από τους Μεξικανούς η μία ανοησία πάνω στην άλλη.

Μία τέτοια καταγράφηκε στο 74' από τον Άλβαρεζ που στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα από μια εκτέλεση πλαγίου, μπερδεύτηκε μόνος του και «εκτέλεσε» τον Οτσόα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μεξικό: Οτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν (89' Περάλτα), Γκουαδράδο (75' Χεσούς), Γκαγιάρδο (65' Φαμπιάν), Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνγκβιστ, Ογκούστινσον, Λάρσον (57' Σβένσον), Έκνταλ (80' Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ (68' Τελίν), Τοϊβόνεν.

Το Live του sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x