Euro

«Δεν υπάρχει προθεσμία για τον Νόιερ»

Ο Μπίρχοφ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου να πάρει χρόνο συμμετοχής κι όχι αν θα είναι στο Μουντιάλ…

Η επιστροφή του Μάνουελ Νόιερ στην αγωνιστική δράση απασχολεί όχι μόνο τη Μπάγερν Μονάχου, αλλά, όπως είναι λογικό, και τους ανθρώπους της Εθνικής Γερμανίας!

«Πρέπει να παίξει, δεν υπάρχει καμία προθεσμία», είπε από την πλευρά του ο Όλιβερ Μπίρχοφ και πρόσθεσε: «Κρίσιμη είναι η 15η Μαϊου, όταν θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Ωστόσο, η τελική προθεσμία είναι στις 4 Ιουνίου, όταν και θα πρέπει να καταλήξουμε στην 23άδα για την τελική φάση».

Κρίσιμο είναι το γεγονός ότι δυο ημέρες πριν, η Γερμανία θα παίξει φιλικό με την Αυστρία στο Κλάγκενφουρτ, στην… πρόβα τζενεράλε της ομάδας του Γιόαχιμ Λεβ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί, όπως λένε τα γερμανικά ρεπορτάζ, ο Νόιερ μπορεί να επιστρέψει, παίρνοντας επιπλέον χρόνο συμμετοχής…

Σε κάθε περίπτωση, ο μάνατζερ της «νατσιονάλμανσαφτ» είναι αισιόδοξος για τον 32χρονο γκολκίπερ. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο Μάνουελ θα είναι παρόντας στο Μουντιάλ. Στην περίπτωση του, κοιτάμε ημέρα με την ημέρα πως πάνε τα πράγματα. Όπως με κάθε τραυματία, είναι σημαντικό να βρει ξανά τον ρυθμό του, να συγκεντρωθεί με ηρεμία και να είναι υγιής», επισήμανε ο Μπίρχοφ.

Ο οποίος συμφωνεί με τον Γιούπ Χάινκες, που ξεκαθάρισε πως, παρά τις μεγάλες φιλοδοξίες δεν υπάρχει περιθώριο για ρίσκο. «Είναι ένας ευαίσθητος τραυματισμός και στο παρελθόν δεν υπήρξαν πάντα οι σωστές αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, έχει ήδη πάει στραβά μια-δυο φορές και δεν μπορούμε να κάνουμε κι άλλο λάθος», ξεκαθάρισε ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου.

Πιθανώς για αυτό ο Νόιερ δεν θα παίξει σήμερα (05/05) στο ματς των Βαυαρών με την Κολωνία. Θα έχει, ωστόσο, άλλες δυο ευκαιρίες να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Μπάγερν πριν τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου…

Είτε στις 12 Μαϊου, στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Στουτγκάρδη, στο φινάλε της Bundesliga. Είτε μια εβδομάδα αργότερα, στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου, στο Βερολίνο με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x