Euro

Δεν… πέφτει η Ελλάδα!

Περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που σφαδάζουν στο έδαφος και λίγο μετά συνεχίζουν το έργο τους σαν να μην… πόνεσαν ποτέ, είναι συνηθισμένες. Οι Έλληνες όμως, δεν είναι μέσα σ’ αυτούς στο φετινό Μουντιάλ.

Η Ελλάδα δεν πέφτει. Κι αν πέσει, σηκώνεται αμέσως. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι αριθμοί των παικτών που βρέθηκαν τραυματισμένοι στο έδαφος και ο «χαμένος» χρόνος της πρώτης φάσης του Μουτνιάλ.

Η Wall Street Journal υπολόγισε την ώρα που χάθηκε, όταν παίκτες βρέθηκαν στο έδαφος για τραυματισμό, από τη στιγμή που σταμάτησε το παιχνίδι, μέχρι το επόμενο σφύριγμα του διαιτητή. Χωρίς φυσικά να συμπεριληφθούν οι παίκτες που αντικαταστάθηκαν αμέσως.

Η αλήθεια είναι πως το ποδόσφαιρο είναι «σκληρό» άθλημα. Και οι συγκρούσεις πολλές. Το ότι δαπανήθηκαν όμως 118 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα καθαρού χρόνου στο έδαφος μοιάζει υπερβολή. Το ότι τα 103 απ’ αυτά προκλήθηκαν από ομάδες που βρισκόταν μπροστά στο σκορ, ίσως δείχνει -συνηθισμένη- σκοπιμότητα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάντως, ανήκει στις ομάδες που δεν… καθυστερήσουν, αφού παρά τις εννιά παύσεις των ματς εξαιτίας τέτοιων περιπτώσεων, συμπλήρωσε μόλις 2 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα στο έδαφος. Αντίθετα, έξι ακόμα ομάδες που έχουν ίδιο αριθμό τραυματισμών,μετρούν τον διπλάσιο χρόνο (από 4 λεπτά μέχρι 5.26’).

«Πρωταθλήτρια» στους τραυματισμούς είναι η Βραζιλία, όμως όχι και στον χρόνο που δαπάνησε γι΄ αυτό, αφού Γαλλία και Ονδούρα είναι αυτές που έμειναν περισσότερη ώρα κάτω. Αντίθετα, η πιο… άπειρη, ήταν η Βοσνία, με δύο τέτοιες περιπτώσεις που διήρκεσαν 24 δευτερόλεπτα.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x