Euro

Δεν είναι τυχαίος στα πέναλτι

Ο Ζούλιο Σέζαρ κράτησε όρθια τη Βραζιλία στα πέναλτι απέναντι στη Χιλή. Όμως οι επιδόσεις του δεν είναι αποτέλεσμα τύχης και το δείχνει η καριέρα του.

Αποκρούοντας δύο πέναλτι και βλέποντας το τελευταίο και καθοριστικό να σταματά στο δοκάρι του, ο Ζούλιο Σέζαρ ήταν ο ήρωας στην πρόκριση της Βραζιλίας επί της Χιλής.

Όμως αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο τύχης. Ο 34χρονος γκολκίπερ έχει βρεθεί, πλέον, δώδεκα φορές στην καριέρα του στη διαδικασία των πέναλτι και οκτώ φορές έχει πανηγυρίσει στο τέλος.

Παράλληλα, σε μελέτη που έγινε για τις επιδόσεις των γκολκίπερ στα πέναλτι έχει τις περισσότερες αποκρούσεις ανάμεσα σε όσους συνεχίζουν στους «16» του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα, μεταξύ των τερματοφυλάκων που από τη σεζόν 2009/10 έχουν αγωνιστεί σε Premier League (Αγγλία), Ligue 1 (Γαλλία), La Liga (Ισπανία), Bundesliga (Γερμανία) and Serie A (Ιταλία), αλλά και από την περίοδο 2009/10 στο MLS (ΗΠΑ), ο Σέζαρ σε 20 εκτελέσεις πέναλτι έχει αποκρούσει τα 6.

Πρώτος σε ποσοστό είναι ο αναπληρωματικός γκολκίπερ της Γερμανίας, Ρόμαν Βαϊντενφέλερ (4 αποκρούσεις σε 9 πέναλτι), ενώ ακολουθεί ο Αμερικανός Τιμ Χάουαρντ (6/15) και τρίτος είναι ο βασικός των «πάντσερ» Μάνουελ Νόιερ (4/12).

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x