Euro

Δανία-Γαλλία: Μάχη για την πρωτιά, εκτός κι αν...

Στο «Λουζνίκι» κρίνεται η κορυφή του τρίτου ομίλου. Ένα σενάριο μόνο φέρνει την Αυστραλία στη θέση της Δανίας.

Δανία και Γαλλία κοντράρονται (17:00, ΕΡΤ1) στο «Λουζνίκι» σε ένα ματς που πιθανότατα θα κρίνει ποια θα τερματίσει πρώτη και ποια δεύτερη στον τρίτο όμιλο. Και λέμε «πιθανότατα», γιατί υπάρχει και το σενάριο να κλέψει η Αυστραλία τη δεύτερη θέση, αν κερδίσει το Περού, η Δανία χάσει και ανατραπεί η συνολική διαφορά των γκολ (+1 οι Δανοί, -1 οι Αυστραλοί).

Οι δύο ομάδες που κοντράρονται στη Μόσχα δεν έχουν περιθώριο επιλογής, αφού τα πάντα για πρόκριση και κατάταξη στον τέταρτο όμιλο κρίνονται αργότερα (21:00).

Οι «τρικολόρ» έχουν το πάνω χέρι, αφού μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και έξι βαθμούς, έναντι τεσσάρων των αντιπάλων τους που μόνο με νίκη τερματίζουν ψηλότερα. Ο Ντιντιέ Ντεσάν είναι πιθανό να αφήσει στον πάγκο τους Πογκμπά και Ματουιντί, που έχουν από μία κάρτα. Στον αντίποδα, ο Πόουλσεν είναι τιμωρημένος και ο Κβιστ τραυματίας.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων σε Μουντιάλ, με τις δύο προηγούμενες να ήταν επίσης σε τελευταίο ματς φάσης ομίλων. Η Γαλλία είχε κερδίσει 2-1 το 1998 και η Δανία 2-0 το 2002.

Πιθανές συνθέσεις:
Δανία (Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Ντιλέινι, Σένε, Μπρέθγουεϊτ, Έρικσεν, Σίστο, Γιόργκενσεν.
Γαλλία (Ντεσάν): Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κιμπέμπε, Λούκας, Καντέ, Ενζονζί, Ντεμπελέ, Λεμάρ, Γκριεζμάν, Ζιρού.
Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x