Euro

Βραζιλία-Ελβετία: Το μεγάλο φαβορί ψάχνει εκδίκηση από την… U17 των Ελβετών

Βραζιλία και Ελβετία κοντράρονται στον πέμπτο όμιλο (21:00 – ΕΡΤ1). Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα της «Σελεσάο» κόντρα στους σκληροτράχηλους Ελβετούς.

Οι πέντε φορές Πρωταθλήτρια, Βραζιλία, έρχεται στο Μουντιάλ της Ρωσίας με τον αέρα του φαβορί έχοντας τρομερή ποιότητα στο ρόστερ της.

Η πρεμιέρα της σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο την βρίσκει αντιμέτωπη με την Ελβετία, από την οποία θα μπορούσε να πάρει ένα είδος ρεβάνς. Γιατί; Τέσσερις παίκτες της Βραζιλίας, οι Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Άλισον και Κασεμίρο ηττήθηκαν και αποκλείστηκαν πριν από 9 χρόνια από τους μετέπειτα πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17 Ελβετούς, εκ των οποίων τρεις παίκτες είναι και στην τρέχουσα ομάδα (Σεφέροβιτς, Τσάκα, Ρικάρντο Ροντρίγκες).

Ο ίδιος ο Άλισον δήλωσε στo FIFA.com πως «αυτές είναι οι μικρές ειρωνείες της ζωής».

Οι Βραζιλιάνοι είναι αήττητοι σε πρεμιέρες Μουντιάλ από το 1934, όταν ηττήθηκε από την Ισπανία με 3-1. Με «μπροστάρη» το Νεϊμαρ ο στόχος είναι ένας: η κορυφή. Μπορεί ο σταρ της Βραζιλίας να προέρχεται από τραυματισμό και να έχει να παίξει σε επίσημο αγώνα από τον Φλεβάρη, στα φιλικά που αγωνίστηκε έδειξε ότι είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος. Με τον Τίτε στον πάγκο, σε 21 ματς η «Σελεσάο» έχει 17 νίκες, επαναφέροντας στην ομάδα την χαμένη της ηρεμία. Στο τρομακτικά ποιοτικό ρόστερ της ξεχωρίζουν και οι τερματοφύλακές της, Άλισον και Έντερσον.

Από τους 23 παίκτες της αποστολής πάντως, μόλις οι έξι έχουν εμπειρία σε Μουντιάλ. Μην ξεχνάμε ότι οι Βραζιλιάνοι θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω για το ντροπιαστικό 1-7 από τους Γερμανούς, μέσα στο σπίτι τους το 2014.

Από την άλλη οι πολύ σταθεροί Ελβετοί , που έχουν χάσει μόλις μία φορά από τις αρχές του 2016, κι αυτή εκτός έδρας από τους Πορτογάλους τον Σεπτέμβρη με 2-0. Παρόλο που ήταν πολύ εντυπωσιακοί στην προκριματική φάση, υποχρεώθηκαν να παίξουν μπαράζ λόγω ισοβαθμίας και διαφοράς τερμάτων με την Πορτογαλία. Στα φιλικά προετοιμασίας αποδείχτηκαν αρκετά δυνατοί έχοντας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ισπανία και νίκη και με 2-0 κόντρα στην Ιαπωνία. Πάντως ξέρουν πώς να σοκάρουν έναν μεγάλο αντίπαλο σε πρεμιέρα τους σε Μουντιάλ, όπως το έκαναν το 2010 κερδίζοντας με 1-0 τους Ισπανούς, που τελικά πήραν το τρόπαιο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Ντανίλο, Κασεμίρο, Κουτίνιο, Παουλίνιο, Γουίλιαν, Γκαμπριέλ Ζεσούς, Νεϊμάρ

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ακάντζι, Σααρ, Ροντρίγκες, Λιχτστάινερ, Μπεχράμι, Τσάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί, Ζούμπερ, Σεφέροβιτς

Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό)

Βοηθοί: Μάρβιν Τορεντέρα, Μιγκέλ Ερνάντεζ (Μεξικό)
Τέταρτος διαιτητής: Τζον Πίτι (Παναμάς)

Γήπεδο: «Ροστόφ Αρένα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x