Euro

Αυτή είναι η καλύτερη ενδεκάδα του Μουντιάλ

Το sportfm.gr επέλεξε την κορυφαία ενδεκάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ένα υπέροχο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε αφήνοντάς μας από τώρα να μετρούμε αντίστροφα για το επόμενο, σε τεσσεράμισι χρόνια στο Κατάρ. Όπως κάθε μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, είχε τους ανθρώπους που ξεχώρισαν. Το sport-fm.gr επέλεξε την καλύτερη ενδεκάδα του τουρνουά, σε διάταξη 3-4-3, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή του Μουντιάλ. Σεβαστές, φυσικά, οι όποιες διαφωνίες. Άλλωστε η ποδοσφαιροκουβέντα είναι πάντα όμορφη. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Τιμπό Κουρτουά (Βέλγιο)
Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, αλλά ο δίμετρος γκολκίπερ της Τσέλσι ήταν ο νικητής. Απέφυγε τα λάθη, ήταν σταθερός και δεν έλειψαν και οι εντυπωσιακές επεμβάσεις υπενθυμίζοντας σε όλους την κλάση του για την οποία είχαν αρχίσει να αμφιβάλουν αρκετοί μετά τη μέτρια σεζόν που έκανε φέτος στην Αγγλία. Ο Ούγκο Γιορίς θα ήταν διεκδικητής της θέσης, αλλά η γκάφα του στον τελικό τού στοίχισε, όπως και ο Ντάνιελ Σούμπασιτς που μετά τον τραυματισμό του δεν στάθηκε στο ύψος του στον τελικό.
inner

Μπεντζαμίν Παβάρ (Γαλλία)
Από τις αποκαλύψεις του Μουντιάλ. Η επιλογή του Ντιντιέ Ντεσάν όχι μόνο να τον επιλέξει στην αποστολή αλλά να του δώσει και φανέλα βασικού προκάλεσε αρχικά ερωτηματικά, αφού δεν ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό παίζοντας στη Στουτγκάρδη. Όμως ο 22χρονος άσος, που έπαιξε στόπερ στην Bundesliga, ανταποκρίθηκε άριστα σαν αριστερός μπακ. Highlight της παρουσίας του το καταπληκτικό και ταυτόχρονα καθοριστικό γκολ στον αγώνα των «16» απέναντι στην Αργεντινή.
inner

Ντιέγκο Γοδίν (Ουρουγουάη)
Μπορεί η ομάδα του να μην προχώρησε πέρα από τα προημιτελικά, ωστόσο έδειξε την αξία του και πάλι. Παρέα με τον παρτενέρ του και στην Ατλέτικο, Χοσέ Χιμένες, συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο για την Ουρουγουάη. Ανίκητος στον αέρα, με έγκαιρες επεμβάσεις χαμηλά και σωστές μεταβιβάσεις, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του. Όμως ο τραυματισμός του Καβάνι και η γκάφα του Μουσλέρα στον προημιτελικό με τη Γαλλία δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο σε αυτό το Μουντιάλ.
inner

Ραφαέλ Βαράν (Γαλλία)
Λίγους μήνες αφότου έκλεισε τα 25, ο Ραφαέλ Βαράν έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων τέσσερις φορές το Champions League και τώρα και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο στόπερ της Ρεάλ ήταν άριστος στο κέντρο άμυνας της Γαλλίας, με εξαιρετικές τοποθετήσεις και τη γνωστή ικανότητά του να περνά μπροστά την μπάλα με ασφάλεια. Συν τοις άλλοις, πέτυχε και το πρώτο γκολ στον προημιτελικό απέναντι στην Ουρουγουάη.
inner

Ενγκολό Καντέ (Γαλλία)
Όσο μπόι του λείπει, τόσο απροσπέλαστος φαντάζει. Αποτέλεσε για μια ακόμη φορά το ανάχωμα πριν την άμυνα της Γαλλίας καλύπτοντας άριστα με τα ασταμάτητα τρεξίματά του κάθε πιθανό κενό. Μπορεί να μην μαγεύει με την τεχνική του και να αποφεύγει τις μακρινές μεταβιβάσεις, αλλά έφερε την ανασταλτική ισορροπία που έχει ανάγκη μια τόσο προικισμένη μεσοεπιθετικά ομάδα όπως οι «τρικολόρ». Όπως ακριβώς έκανε στις πρωταθληματικές πορείες των Λέστερ και Τσέλσι.
inner

Ιβάν Ράκιτιτς (Κροατία)
Μπορεί όλοι να μιλούσαν για τον Λούκα Μόντριτς, αλλά ο Ιβάν Ράκιτιτς δεν πήγε πίσω. Η… εκνευριστική ηρεμία με την οποία αγωνίζεται ήταν καθοριστική στην ιστορική πορεία της Κροατίας. Ένα πραγματικό κομπιούτερ στο χώρο του κέντρου, με ικανότητα τόσο να αναχαιτίζει τις αντίπαλες επιθέσεις, όσο και να χτίζει αυτές της δικής του ομάδας. Επιπροσθέτως, ήταν και ο άνθρωπος με τα ατσάλινα νεύρα, που πέτυχε το πέναλτι πρόκρισης στη ρώσικη ρουλέτα απέναντι σε Δανία και Ρωσία.
inner

Λούκα Μόντριτς (Κροατία)
Σιγά μην έλειπε… Δικαίως ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης του Μουντιάλ. Ήταν αρχηγός της Κροατίας, όχι μόνο στο… περιβραχιόνιο, αλλά και στην πράξη. Πραγματικός ηγέτης, με τη γνωστή ικανότητά του να δίνει ρυθμό στο παιχνίδι και τρεξίματα στα 33 του που θα ζήλευαν έφηβοι, ήταν το βαρόμετρο της «χρβάτσκα». Πιθανότατα τον απολαύσαμε για τελευταία φορά στην κορυφαία ποδοσφαιρική σκηνή, ίσως και γενικά με το εθνόσημο, αλλά σε κάθε περίπτωση μάς αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο.
inner

Εντέν Αζάρ (Βέλγιο)
Αν η φετινή κακή πορεία της Τσέλσι τον… συμπαρέσυρε, ο Εντέν Αζάρ απέδειξε ότι ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Σε μια ομάδα που ούτως ή άλλως πετούσε φωτιές μεσοεπιθετικά, ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» ήταν αυτός που ξεχώριζε. Ασταμάτητος στο ένας εναντίον ενός, αδύνατο να του αποσπάσεις την μπάλα, ταχύτατος, με εμπνεύσεις και γκολ. Τι άλλο να ζητά κανείς από τον ηγέτη του.
inner

Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία)
Στα 19 του απέδειξε ότι είναι το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο… σπρίντερ της Γαλλίας αναστάτωνε τις άμυνες με τις επελάσεις του, άφηνε μέτρα πίσω όσους τολμούσαν να τον κοντράρουν σε ταχύτητα, ενώ συνδύασε τα φυσικά του προσόντα με καλή τεχνική και ωριμότητα που δεν συνάδει με την ηλικία του. Βάλτε στην εξίσωση και τα τέσσερα καθοριστικά γκολ που πέτυχε και θα καταλάβετε πως όσα είδαμε για έναν μήνα στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν μόνο η αρχή μιας καριέρας που μπορεί να γίνει μυθική.
inner

Ιβάν Πέρισιτς (Κροατία)
Μπορεί να μην έχει την καριέρα των Μόντριτς, Ράκιτιτς ή Μάντζουκιτς, αλλά έδειξε ότι ανήκει σε αυτό το επίπεδο. Ο αεικίνητος ακραίος επιθετικός ήταν ό,τι πιο ποιοτικό διέθετε η Κροατία στη γραμμή κρούση της. Μοναδικός στο ένας εναντίον ενός, με δύο πόδια-«φαρμάκι» και καθοριστικές εμπνεύσεις, ο Ιβάν ήταν πραγματικά… τρομερός.
inner

Χάρι Κέιν (Αγγλία)
Ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ δεν θα μπορούσε να λείπει από την καλύτερη ενδεκάδα, έστω κι αν «σίγησε» στα κρίσιμα παιχνίδια. Ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Αγγλίας που ξεπέρασε τις προσδοκίες φτάνοντας στην τετράδα και χτυπώντας δυνατά την πόρτα του τελικού. Ανταποκρίθηκε στα αρχηγικά του καθήκοντα και δεδομένου ότι είναι 24 ετών, θα έχει αρκετές ακόμη ευκαιρίες για να το… φέρει σπίτι.
inner

Προπονητής: Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (Αγγλία)
Μπορεί ο Ντιντιέ Ντεσάν να έκανε ομάδα μια παρέα από πολλούς καλούς παίκτες, μπορεί ο Ζλάτκο Ντάλιτς να έφερε την ηρεμία σε ένα σύνολο που έβρισκε πάντα τρόπους να αυτοκαταστρέφεται, αλλά ο προπονητής του Μουντιάλ είναι μάλλον ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Παρότι δεν διέθετε τις περγαμηνές άλλων προκατόχων του, κατάφερε να δημιουργήσει σχεδόν από το μηδέν μια ομάδα με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και όχι το περισσότερο ταλέντο στα γήπεδα της Ρωσίας. Η Αγγλία τρύπησε το ταβάνι της και άφησε υποσχέσεις για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x