Euro

Αργεντινή-Ισλανδία: Ήρθε η ώρα του Μέσι…

Το εναρκτήριο ματς του τέταρτου ομίλου βρίσκει την «μπαρουτοκαπνισμένη» Αργεντινή να αντιμετωπίζει την... πρωτάρα Ισλανδία (16:00-ΕΡΤ1), την ημέρα που ο Μέσι έκανε ντεμπούτο σε Μουντιάλ, προ 10 ετών!

Η δις πρωταθλήτρια κόσμου και φιναλίστ του 2014 Αργεντινή ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για 17η φορά. Την ίδια ώρα που η Ισλανδία -η μικρότερη πληθυσμιακά χώρα από τις 32 που συμμετέχουν στη διοργάνωση με 335.000 κατοίκους- κάνει το ντεμπούτο της σε Μουντιάλ. Οι δυο τους, λοιπόν, συναντώνται στην… αρένα της Μόσχας (16:00-ΕΡΤ1) με διαφορετικούς ωστόσο στόχους…

Παρά την πλούσια εμπειρία της και την… ζηλευτή επιθετική της γραμμή, που απαρτίζεται από τους Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Αγουέρο και Άνχελ Ντι Μαρία, η «αλμπιτσελέστε» δυσκολεύθηκε πολύ στην διαδικασία των προκριματικών. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι κατάφερε μνα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τη Ρωσία την τελευταία αγωνιστική, χάρη σε ένα χατ τρικ του Μέσι, απέναντι στο Εκουαδόρ.

Μιλώντας για τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα, τα… παιχνίδια της μοίρας τον θέλουν να έχει κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια. Όταν και είχε μπει ως αλλαγή του Μάξι Ροντρίγκες στο 75’, σκοράροντας κιόλας -το πρώτο από τα συνολικά πέντε του γκολ- στο 6-0 επί της Σερβίας!

Στην αντίπερα όχθη, μετά την παρουσία τους στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, οι Σκανδιναβοί πανηγυρίζουν για μια ακόμα σημαντική επιτυχία. Την παρουσία τους στα γήπεδα της Ρωσίας και μάλιστα έχοντας «πετάξει» νωρίτερα εκτός χώρες όπως η Κροατία, η Ουκρανία και η Τουρκία…

Σήμα κατατεθέν τους; Η αποτελεσματικότητα που τους χαρακτήρισε στην προκριματική φάση, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως η Ισλανδία χρειάστηκε μόλις 16 τέρματα για να προκριθεί. Ήτοι, τα λιγότερα από κάθε άλλη νικήτρια ομίλου!

Ήρθε, λοιπόν, η… ώρα της αλήθειας για την Αργεντινή που, σημειωτέον, έχει δώσει μόνο ένα παιχνίδι για «προθέρμανση» πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα ακόμα «ζήτημα» για τους Νοτιοαμερικάνους έχει να κάνει με το αν θα μπορέσουν να γίνουν… ένα. Επίσης, σήμερα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και μια ιδιαίτερα «σφιχτή» άμυνα.

Η Ισλανδία από την άλλη πλευρά, δεν έχει κερδίσει σε κανένα από τα τέσσερα τελευταία ματς που έδωσε, όμως αυτό δεν προσμετράτε απαραίτητα στα αρνητικά, καθώς ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον αναλώθηκε σε πειραματισμούς. Άλλωστε, ακόμα και… σημειολογικά αν το δει κανείς, ανάλογα αποτελέσματα είχαν φέρει και στην προετοιμασία τους για το EURO 2016! Άπαντες δηλώνουν έτοιμοι για τη νέα πρόκληση και το μοναδικό ερωτηματικό αφορά στην ετοιμότητα του αρχηγού Άρον Γκούναρσον.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Αργεντινή: Καμπαγέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο, Μασεράνο, Μπίλια, Μέτσα, Μέσι, Αγουέρο, Ντιο Μαρία.

Ισλανδία: Χάλντορσον, Μάγκνουσον, Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σέβαρσον, Χάλφρεντσον, Γκούναρσον, Μπιάρνασον, Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x