Euro

Αρένα Περναμπούκο (Ρεσίφε)

Δείτε το Αρένα Περναμπούκο που βρίσκεται στο Ρεσίφε. Μια πόλη που δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ το πρόγραμμα του Μουντιάλ, λόγω της βαριάς ιστορίας του.

Φιλοξένησε αγώνα του Μουντιάλ το 1950. Ντέρμπι των Ναούτικο, Σάντα Κρουζ και Σπορτ. Η Ρεσίφε είναι πόλη με ποδοσφαιρική ιστορία και γι’ αυτό έγινε απ’ τις πρώτες που ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το Μουντιάλ, μόλις ανακοινώθηκε η ανάθεση στη Βραζιλία.

Το Αρένα Περναμπούκο χτίστηκε για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αναμένεται να αποτελέσει το κέντρο του ποδοσφαιρικού χάρτη της περιοχής, που μέχρι τώρα συγκαταλεγόταν στις υποβαθμισμένες της Βραζιλίας.

Η συμφωνία όμως για την ανέγερση του γηπέδου στην ιστορική πόλη, έφερε τη συνολική «ανάσταση» της περιοχής. Μαζί με το γήπεδο εταιρία ανέλαβε και την κατασκευή ολόκληρου… χωριού.

Χτίστηκαν ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας που αναμένεται να δημιουργήσουν «χώρο» για πάνω από 5.000 σπίτια στην περιοχή.

Μάλιστα, το γήπεδο δεν πρόκειται να αποτελέσει ένα ακόμα μεγάλο έργο μεγάλης διοργάνωσης, που μετά το τέλος της, σβήνουν οριστικά τα φώτα. Η Ναούτικο έχει ήδη συμφωνήσει για τη χρήση του και αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της.

Έτος κατασκευής: 2014
Χωρητικότητα: 44.248

Τα παιχνίδια:
14 Ιουνίου (3ος όμιλος)
Ακτή Ελεφαντοστού – Ιαπωνία (04.00)

20 Ιουνίου (4ος όμιλος)
Ιταλία – Κόστα Ρίκα (19.00)

23 Ιουνίου (1ος όμιλος)
Κροατία – Μεξικό (23.00)

26 Ιουνίου (7ος όμιλος)
ΗΠΑ – Γερμανία (19.00)

29 Ιουνίου (φάση των «16»)
Πρώτος 4ου ομίλου – Δεύτερος 3ου ομίλου (23.00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x