Euro

Αρένα ντα Μπαϊσάδα (Κορίτιμπα)

Δείτε το ιστορικό γήπεδο που χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνο» και πήρε τελευταία στιγμή την άδεια να φιλοξενήσει αγώνες, ανάμεσά στους οποίους περιλαμβάνεται ένα ματς της πρωταθλήτριας κόσμου, Ισπανίας.

Στην… εκπνοή πήρε την άδεια απ’ την FIFA το γήπεδο της Κορίτιμπα, παρότι πρόκειται για ένα απ’ τα πιο ιστορικά γήπεδα της Βραζιλίας.

Κουβαλώντας μνήμες απ’ το 1914 -όταν χτίστηκε- αλλά και εικόνες από μεγάλα ντέρμπι της Ατλέτικο Παραναένσε, η οποία το χρησιμοποιεί απ’ το 1924, φαίνεται πως κουβαλάει βαριά… θεμέλια.

Η ανακαίνισή του το 1999 -μετά την ανοικοδόμησή του το 1970- το έκαναν ένα απ’ τα πιο μοντέρνα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ τα ρεκόρ προσέλευσης θεατών έσπαγαν το ένα μετά το άλλο.

Παρότι λοιπόν, ο σχεδιασμός για τις εργασίες του Μουντιάλ βγήκε εκτός χρονικού προϋπολογισμού, το επιβλητικό Αρέντα ντα Μπαϊσάδα πήρε άδεια απ’ την FIFA, απώλεσε τον χαρακτηρισμό «επικίνδυνο» και είναι έτοιμο να δει τον κόσμο ξανά να εισρέει κατά χιλιάδες στις εξέδρες του.

Η αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες κρίθηκε αναγκαία, με τον κόσμο να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τέσσερα ματς των ομίλων, με την παρουσία της Ισπανίας να ξεχωρίζει.

Έτος κατασκευής: 1914
Χωρητικότητα: 41456

Tα παιχνίδια:

16 Ιουνίου (6ος’ όμιλος)
Ιράν - Νιγηρία (22.00)

20 Ιουνίου (5ος’ Όμιλος)
Ονδούρα - Εκουαδόρ (01.00)

23 Ιουνίου (2ος’ Όμιλος)
Αυστραλία - Ισπανία (19.00)

26’ Ιουνίου (8ος’ Όμιλος)
Αλγερία - Ρωσία (23.00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x