Euro

Αρένα Αμαζόνια (Μανάους)

Στην «καρδιά» του Αμαζονίου θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους Αγγλία και Ιταλία. Δείτε το Αρένα Αμαζόνια, ένα γήπεδο με… συνείδηση.

Η οικολογική συνείδηση συνδέθηκε με την βραζιλιάνικη παράδοση, για να δημιουργηθεί το Αρένα Αμαζόνια στο Μανάους. Ένα γήπεδο χτισμένο με τις απόλυτες προδιαγραφές για να φιλοξενήσει χιλιάδες ταξιδιώτες, χωρίς όμως να προξενήσει καταστροφές στο Δάσος του Αμαζονίου.

Αυτό τουλάχιστον είχαν στο μυαλό τους οι Βραζιλιάνοι το 2010, όταν γκρέμισαν το γήπεδο «Βιβαλδάο» για να δημιουργήσουν στη θέση του μια πρωτότυπη κατασκευή που θυμίζει αχυρένιο καλάθι -παραδοσιακό προϊόν του Μανάους.

Αγγλία και Ιταλία θα ανοίξουν το… χορό στο συγκεκριμένο γήπεδο, με τα σχόλια για την υψηλή θερμοκρασία να έχουν βάλει «φωτιά» αρκετό καιρό πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Σύμφωνα πάντως με τις προδιαγραφές του γηπέδου, τα φυτά που θα «πνίξουν» το γήπεδο θα κρατήσουν την ισορροπία, κάνοντας παράλληλα οικονομία ενέργειας, αφού η ηλιακή θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί στο έπακρο.

Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι δεν σκοπεύουν να αφήσουν ούτε… σταγόνα νερού να χαραμιστεί, αφού έχουν μεριμνήσει για ανακύκλωσή του στο πότισμα του χορταριού και στις τουαλέτες του γηπέδου.

Κατασκευή: 2013
Χωρητικότητα: 42.377

Τα παιχνίδια:
14 Ιουνίου (4ος όμιλος)
Αγγλία – Ιταλία (01.00)

18 Ιουνίου (1ος όμιλος)
Καμερούν – Κροατία (01.00)

22 Ιουνίου (3ος όμιλος)
ΗΠΑ – Πορτογαλία (01.00)

25 Ιουνίου (5ος όμιλος)
Ονδούρα – Ελβετία (23.00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x