Euro

Από τον… Σούκερ μόνο χάνει η Εθνική! (video)

Μόνο ο νυν πρόεδρος της Κροατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου μπορεί να καυχιέται για τις φορές που έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική μας ομάδα.

Μια ματιά στο παρελθόν και στις προηγούμενες αναμετρήσεις της Εθνικής μας ομάδας με την Κροατία και είναι εύκολο να αναδειχθεί ως το κεντρικό πρόσωπο.

Ο Νταβόρ Σούκερ, όσο αγωνιζόταν , ήταν το φόβητρο για την ελληνική άμυνα και ο παίκτης που έχει οδηγήσει τους Κροάτες στη μόνη τους νίκη στους μεταξύ μας αγώνες.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες έξι φορές, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν στο πλαίσιο επισήμων αγώνων και οι δύο σε φιλικά. Σε αυτές η Εθνική μας έχει νικήσει δύο φορές, ενώ υπάρχουν ακόμη τρεις ισοπαλίες και μια νίκη για τους Κροάτες.

inner

Η νίκη αυτή είναι στο πρώτο παιχνίδι που έχουμε κοντραριστεί με τους Κροάτες για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1998. Στις 30 Απριλίου 1997 η Εθνική μας υποδέχεται την Κροατία, η οποία νικά 1-0 με τέρμα του Σούκερ στο 74ο λεπτό. Στο δεύτερο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ η Εθνική μας ήρθε ισόπαλη 2-2. Στον όμιλο η Κροατία πήρε την πρώτη θέση και η Δανία την δεύτερη, αφήνοντας την Ελλάδα στην τρίτη θέση και εκτός τελικής φάσης.





Η συνέχεια ήταν σαφώς καλύτερη για την Εθνική μας. Στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό του 2012 θα πάρουμε 0-0 στο Ζάγκρεμπ, ενώ θα νικήσουμε 2-0 στο Καραϊσκάκη στις 7 Οκτωβρίου του 2011 με γκολ των Σαμαρά (71’) και Γκέκα (79’).



Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι άλλες δύο φορές σε φιλικά μας. Στο πρώτο (10 Μαρτίου 1999) η Εθνική νίκησε 3-2 με τον Σούκερ να σκοράρει το ένα γκολ των Κροατών και τον Βλάοβιτς το άλλο.

Στο άλλο φιλικό οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2. Ο Αλεξανδρής σκόραρε δύο φορές για την Εθνική μας και για τους Κροάτες οι Βλάοβιτς και Ράπαϊτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x