Euro

Αγγλία-Ελβετία: Τρία λιοντάρια απέναντι σε ψυχωμένο σύνολο

Αγγλία και Ελβετία κοντράρονται στα προημιτελικά του Euro 2024 με φόντο το εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης.

Σπουδαίο και αμφίρροπο ματς στο Ντίσελντορφ, όπου Αγγλία και Ελβετία κοντράρονται (19:00, ΕΡΤ, bwinΣΠΟΡ FM) με φόντο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2024. Ένα παιχνίδι που δύσκολα μπορείς να κάνεις πολλές προβλέψεις. Από τη μία η Αγγλία δείχνει το φαβορί αλλά δεν πείθει με την εικόνα της, από την άλλη η Ελβετία έχει εντυπωσιάσει και δείχνει ικανή για ζημιές.

H παράδοση είναι συντριπτική υπέρ της Αγγλίας, η οποία έχει 18 νίκες σε 27 παιχνίδια. Η Ελβετία μετράει μόλις 3 νίκες από τη μεριά της, ενώ 6 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι. Όσον αφορά τα γκολ, ασφαλώς και είναι υπέρ των Βρετανών με 59-20.

Η Αγγλία δεινοπάθησε για να φτάσει ως τα προημιτελικά του Euro. Πέρασε τον όμιλο έχοντας μόλις μία νίκη (1-0 τη Σερβία) και δύο ισοπαλίες (1-1 με Δανία και 0-0 με Σλοβενία), ενώ της έκατσε βατή κλήρωση στους «16». Παρόλα αυτά, τα χρειάστηκε για να αποφύγει τον αποκλεισμό αφού ισοφάρισε με γκολάρα του Μπέλιγκχαμ στο 90’+6’, ενώ το γκολ του Κέιν στο ξεκίνημα της παράτασης έφερε την ανατροπή και την πρόκριση.

Η Ελβετία τώρα είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του τουρνουά. Πέρασε ως 2η από τον 1ο όμιλο, έχοντας ίδια αποτελέσματα με την Αγγλία. Δηλαδή, μέτρησε μία νίκη (3-1 την Ουγγαρία) και δύο ισοπαλίες (1-1 με Σκωτία και Γερμανία) και έπεσε πάνω στην Ιταλία. Ασφαλώς, το εμπόδιο έμοιαζε υψηλό αλλά η ψυχωμένη ομάδα του Μουράτ Γιακίν κατάφερε με εξαιρετική εμφάνιση και σκορ 2-0 να προκριθεί στα προημιτελικά. Κάπως έτσι, δικαίως ονειρεύονται ακόμη περισσότερα.

Ο Μπέλιγκχαμ υπολογίζεται κανονικά από τον Σάουθγκεϊτ αφού γλίτωσε την «καμπάνα» από την UEFA για τον απρεπή πανηγυρισμό του. Του επιβλήθηκε πρόστιμο και μία αγωνιστική με… αναστολή! Ο Γκουέχι είναι εκτός λόγω τιμωρίας, ενώ αμφίβολοι αλλά λογικά θα παίξουν οι Στόουνς, Τρίπιερ. Από την πλευρά της Ελβετίας επανέρχεται ο Βίντμερ.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικητή του Ολλανδία-Τουρκία.

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Κόνσα, Στόουνς – Άρνολντ, Μαϊνού, Ράις, Σάκα – Μπέλιγκχαμ, Φόντεν – Κέιν.

Ελβετία (Γιακίν): Ζόμερ – Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ – Εντόι, Φρόιλερ, Τζάκα, Έμπισερ – Ρίντερ, Βάργκας, Εμπολό.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x