Euro

Αγγλία-Βέλγιο: Ντέρμπι κορυφής με φόντο την… ήττα

Όποιος εκ των Αγγλίας ή Βελγίου κερδίσει σήμερα (21:00-ΕΡΤ1) θα τερματίσει πρώτος στον έβδομο όμιλο, εξασφαλίζοντας… δυσκολότερες κληρώσεις στη συνέχεια του Μουντιάλ!

Φάση των ομίλων του Μουντιάλ πλησιάζει στο τέλος της και σήμερα (21:00-ΕΡΤ1) διεξάγεται ένα παιχνίδι από αυτά που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία: της Αγγλίας με το Βέλγιο. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν τη νίκη για να πάρουν την πρώτη θέση του έβδομου ομίλου... Ή, μήπως, όχι;

Άπαντες, βλέπετε, περιμένουν πλούσιο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των δυο σημερινών αντιπάλων ως τώρα. Ωστόσο, ουδείς θα πρέπει να λησμονεί πως, ο ηττημένος -και ως εκ τούτου δεύτερος του ομίλου- θα έχει μακροπρόθεσμα καλύτερες διασταυρώσεις στα νοκ άουτ του τουρνουά...

Αγγλία και Βέλγιο κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του Καλίνινγκραντ έχοντας αμφότερες έξι βαθμούς, οκτώ τέρματα υπέρ τους και μόλις δυο κατά. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα μετρήσει ποιος έχει δεχθεί λιγότερες κάρτες, με την πρώτη να πλεονεκτεί κατά μια.

Η προϊστορία των «τριών λιονταριών» με τους «κόκκινους διαβόλους» σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλου περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή ισοπαλία με σκορ 4-4 το 1954 και μια νίκη των πρώτων με 1-0 στην… ψυχοφθόρα διαδικασία της παράτασης, χάρη στο γκολ του Ντέιβιντ Πλατ, το 1990!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σκοπεύει να προβεί σε αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα, ενώ, παρότι δεν πρόκειται για παιχνίδι όπου η νίκη είναι εκ των ουκ άνευ, ως… θιασώτης του μομέντουμ και της «τριβής» της ομάδας του με τις νίκες, θα ζητήσει από τους παίκτες του την κατάκτηση των τριών βαθμών. Με τους Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ και Κάιλ Γουόκερ να είναι στο όριο των καρτών, ίσως επιλέξει να τους «προστατεύσει», ενώ υπάρχει και η σκέψη ενεργοποίησης του Τζέιμι Βάρντι.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει ήδη προαναγγείλει ουκ ολίγες αλλαγές στην αρχική 11άδα της ομάδας του, ενώ παράλληλα έχει ξεκαθαρίσει πως θα διατηρήσει τον σχηματισμό του 3-4-2-1. Ο Ρομέλου Λουκάκου φαίνεται ότι θα πάρει… ανάσες, με τον Μίτσι Μπατσουαγί να τον αντικαθιστά, ενώ αντιθέτως ο Τόμας Βερμάελεν θα ξεκινήσει και πάλι στα μετόπισθεν.

Πιθανές συνθέσεις:

Αγγλία: Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Κέιχειλ, Τριπίερ, Ρόουζ, Ντάιερ, Ντελφ, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ, Κέιν.

Βέλγιο: Κουρτουά, Βερμάελεν, Μπογιάτα, Κομπανί, Ντεμπελέ, Τ. Αζάρ, Βίτσελ, Τσαντλί, Τίλεμανς, Καράσκο, Μπατσουαγί.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x