Euro

Κοσοβάρος δημοσιογράφος τιμωρήθηκε για χειρονομία με τον... αλβανικό αετό

Ένας δημοσιογράφος από το Κόσοβο προκάλεσε Σέρβους οπαδούς με χειρονομία εθνικιστικού περιεχομένου και αυτό οδήγησε στην αφάιρεση της διαπίστευσής του.

Ένας δημοσιογράφος από το Κόσοβο προκάλεσε Σέρβους οπαδούς με χειρονομία εθνικιστικού περιεχομένου και αυτό οδήγησε στην αφάιρεση της διαπίστευσής του στο EURO 2024.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε τη διαπίστευση του Αρλίντ Σαντίκου ο οποίος κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του αγώνα Αγγλία-Σερβία (1-0) στράφηκε προς τους Σέρβους φιλάθλους και έκανε τη γνωστή χειρονομία με τον... αλβανικό αετό.

Αυτή η μίμηση της αλβανικής σημαίας θεωρήθηκε ως πράξη εθνικιστικού περιεχομένου και είχε ως συνέπεια την τιμωρία του δημοσιογράφου.

Ο ίδιος, ωστόσο, έδωσε διαφορετική διάσταση στο θέμα. Σε δηλώσεις του στο Reuters, αφού παραδέχθηκε ότι η συμπεριφορά του ήταν αντιεπαγγελματική για εκπρόσωπο του Τύπου, τόνισε:

«Διαφωνώ, ωστόσο, ότι ήταν προσβλητική η χειρονομία μου. Διάφοροι απειλούν τη ζωή μου μέσω των social media, όμως αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ο τραύμα που φέρω από τον πόλεμο. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει πως αισθάνομαι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x