Euro

Ο Πούκι «σέρβιρε» τη νίκη στη Φινλανδία κόντρα στην… ελληνική Σλοβενία!

Με δύο ασίστ του Πούκι να γίνονται γκολ, η Φινλανδία του Άλχο επικράτησε 2-0 της Σλοβενίας των βασικών Τσέριν, Σπόραρ και την έπιασε στους 6 βαθμούς.

Λύγισε τη Σλοβενία και πήρε το τρίποντο η Φινλανδία! Οι Σκανδιναβοί, που είχαν βασικό τον Άλχο του Βόλου, επικράτησαν 2-0 της παρέας των... πράσινων Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς (με τους δύο πρώτους να ξεκινάνε στο αρχικό σχήμα και τον τελευταίο να μπαίνει αλλαγή) και τους έπιασαν στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι πόντους.

Με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα να είναι ο Τεέμου Πούκι, ο οποίος άφησε τον ρόλο του εκτελεστή και πέρασε σε αυτόν του δημιουργού. Διότι στο 13ο λεπτό ο μέχρι πρότινος στράικερ της Νόριτς έφτιαξε το 1-0 του Πογιάνπαλο, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση με δύο ευκαιρίες του Σέσκο αλλά να μην το καταφέρνουν και το ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους με προβάδισμα.



Ο Σπόραρ στο 51’ είχε τη δική του τελική για να σκοράρει, αλλά δεν το κατάφερε, ενώ ίδιο αποτέλεσμα είχε και η φάση του Στογιάνοβιτς πέντε λεπτά αργότερα. Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι το έκαναν οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του αγώνα, όντας τρομερά αποτελεσματικοί. Με τον Πούκι να «σερβίρει» ξανά και ο Άντμαν στο 64ο λεπτό να γράφει το 2-0.



Ο Ματίας Κεκ στη συνέχεια προχώρησε σε αλλαγές, βγάζοντας τον Σπόραρ στο 65’ αλλά δεν άλλαξε ιδιαίτερα πράγματα στην ομάδα του που γνώρισε την ήττα, με τον Βέρμπιτς να μπαίνει και αυτός στο 76ο λεπτό χωρίς να προλάβει να φανεί σε ένα... τελειωμένο ουσιαστικά παιχνίδι!

Η 3η αγωνιστική:
Φινλανδία-Σλοβενία 2-0
(13' Πογιάνπαλο, 64' Άντμαν)

Δανία-Β. Ιρλανδία (21.45)
Σαν Μαρίνο-Καζακστάν (21.45)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (19/06):
Φινλανδία-Σαν Μαρίνο (19.00)
Β. Ιρλανδία-Καζακστάν (21.45)
Σλοβενία-Δανία (21.45)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:
8ος όμιλος: Φινλανδία-Σλοβενία 2-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x