Euro

«Δεν μου αρέσει να ψάλλω τον εθνικό ύμνο»

Υπερασπίστηκε την άποψή του να μην ψάλλει τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας ο Καρίμ Μπενζεμά, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του.

Είναι το μεγάλο επιθετικό «όπλο» της εθνικής Γαλλίας. Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο άνθρωπος πάνω στον οποίο ο προπονητής, Ντιντιέ Ντεσάν, στηρίζει πολλές από τις ελπίδες του για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Κάποιοι, ωστόσο, δεν τον θεωρούν και τόσο… απαραίτητο, καθώς για αυτούς δεν είναι… πατριώτης. Ο λόγος είναι πως ο Μπενζεμά δεν ψάλλει τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίστηκε την επιλογή του. «Δεν έχω ψάλλει ποτέ τον ύμνο, αν και είμαι περήφανος που φορώ τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας. Δεν μου αρέσει να το κάνω, αυτό είναι όλο. Δεν νομίζω πως αυτό είναι πρόβλημα ή σημαίνει πως νιώθω λιγότερο… Γάλλος από κάποιους άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο Μπενζεμά.

Το γεγονός αυτό, πάντως, έχει ενοχλήσει κάποιους φίλαθλους. Ο Μπενζεμά δεν δείχνει να δίνει μεγάλη αξία σε αυτό. «Ακόμα και οι φίλαθλοι της Γαλλίας είναι χωρισμένοι. Κάποιοι ψάλλουν τον ύμνο, κάποιοι όχι. Αλλά και ο μεγάλος Ζινεντίν Ζιντάν, ποτέ δεν έψαλλε τον εθνικό ύμνο. Αυτό σημαίνει πως ήταν λιγότερο Γάλλος από τους υπόλοιπους; Αν μην απαντήσω εγώ, οι πράξεις του μπορούν να… μιλήσουν πολύ δυνατά», σημείωσε ο Καρίμ Μπενζεμά.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x