Euro

Μέτρα κατά των απαγωγέων

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει υιοθετήσει η Αστυνομία του Περού, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες απαγωγής κάποιου ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της χώρας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο προκριματικός όμιλος της Νοτίου Αμερικής για το Μουντιάλ του 2014, αφού, εκτός της Αργεντινής, του Εκουαδόρ και της Κολομβίας, οι οποίες φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει τις τρεις πρώτες θέσεις, όλες οι άλλες ομάδες έχουν περίπου ίσες πιθανότητες να καταλάβουν, είτε την τέταρτη θέση για να πάρουν απευθείας πρόκριση για τη Βραζιλία, είτε την πέμπτη που τους δίνει δικαίωμα να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ μέσα από αγώνες μπαράζ. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η εθνική του Περού, η οποία την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει σε ένα κρίσιμο ματς τη Χιλή.

Ωστόσο, για τους ανθρώπους του Περού, αυτό που προέχει, δεν είναι η επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ασφάλεια των διεθνών τους, οι οποίοι, σύμφωνα με έκθεση της Αστυνομίας της χώρας, κινδυνεύουν από επαγγελματίες απαγωγείς!

Το πρόβλημα με τις απαγωγές στη Λατινική Αμερική έχει οξυνθεί πολύ τον τελευταίο καιρό και για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις, η Ομοσπονδία του Περού προχώρησε σε πρόσληψη σωματοφυλάκων, οι οποίοι θα εγγυηθούν την ασφάλεια της αποστολής της εθνικής ομάδας.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως ο Χουάν Βάργκας, προσέλαβε προσωπική φρουρά, η οποία θα… συμπληρώσει τη δουλειά των σωματοφυλάκων. Προφανώς ο ποδοσφαιριστής της Τζένοα δεν εμπιστεύεται απόλυτα τις επιλογές της Ομοσπονδίας του.

Ευχή όλων είναι να περάσουν οι αγώνες του Περού χωρίς… παρατράγουδα και οι παίκτες να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στις ομάδες τους.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x