Euro

Ελλάδα-Λιθουανία 2-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Η Εθνική ποδοσφαίρου πήρε τη νίκη 2-0 επί της Λιθουανίας σε παιχνίδια που έγινε στο Καραϊσκάκη για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2014. Τα γκολ πέτυχαν οι Νίνης (55') και Μήτρογλου (72'). Παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση από το sport-fm.gr.

Η Εθνική ποδοσφαίρου πήρε τη νίκη 2-0 επί της Λιθουανίας σε παιχνίδια που έγινε στο Καραϊσκάκη για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2014. Τα γκολ πέτυχαν οι Νίνης (55') και Μήτρογλου (72'). Παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση από το sport-fm.gr.



ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Εθνική ομάδα παίρνει τη νίκη 2-0 επί της Λιθουανίας σε παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014.

90' Τέλος η κανονική διάρκεια του αγώνα. Τρία λεπτά καθυστερήσεις.

88ο λεπτό: Ευκαιρία για την Εθνική. Προσπάθεια του Χολέβας από τα αριστερά. Μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και κάνει ένα σουτ, το οποίο δεν ανησυχεί τον τερματοφύλακα της Λιθουανίας.

84ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Μικολιούνας για σκληρό μαρκάρισμα στο Χολέβας.

80ο λεπτό: ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Ο Μαυρίας παίρνει τη θέση του Γκέκα.

77ο λεπτό: Ευκαιρία για την Εθνική. Στην αντεπίθεση η Εθνική. Η μπάλα φτάνει στον Νίνη ο οποίος κάνει ένα σουτ το οποίο δεν ανησυχεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

76ο λεπτό:Σε καλή θέση βρέθηκαν οι Λιθουανοί μέσα στη μεγάλη περιοχή της Εθνικής μας. Έγκαιρη και σωστή αντίδραση των αμυντικών οι οποίοι διώχνουν την μπάλα χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος.

72' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ! Ο Μήτρογλου σκοράρει για την Εθνική μας ομάδα μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Νίνη.

68' Αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα, καθώς τραυματίστηκε ο Φορτούνης και μεταφέρθηκε με φορίο. Στη θέση του ο Χολέμπας.

62' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Τσεσνάουσκις.

60' Κοντά στο 2-0 η Εθνική, όμως ο Γκέκας μόνος μέσα στην περιοχή πιάνει αέρα μετά από πολύ καλή μπαλιά του Μήτρογλου.

56' Αλλαγή για τη Λιθουανία. Ο Ριμκεβίτσιους αντί του Σέρνας.

55' ΓΚΟΛ 1-0 Η ΕΘΝΙΚΗ! Αφού προηγήθηκε κεφαλιά του Μήτρογλου στο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Νίνη, ο οποίος με διαδοχικές προσποιήσεις βρέθηκε σε θέση βολής και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

48' Ευκαιρία με το "καλησπέρα" στην επανάληψη για την Ελλάδα. Σέντρα του Τοροσίδη και καρφωτή κεφαλιά του Μήτρογλου θα διώξει εντυπωσιακά ο Λιθουανός τερματοφύλακας.

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο. Από μια αλλαγή για κάθε ομάδα. Ο Μήτρογλου αντί του Μανιάτη και ο Ντειβίντας Τσεσνάουσκις στη θέση του Μπορόφσκι.

45'+2' Λήξη τπυ πρώτου μέρους.

45' Νέα ευκαιρία για την Ελλάδα με συρτή σέντρα του Νίνη προς τον Γκέκα που αδράνησε χωρίς να καταλάβει πως πίσω του είχε μόνο τον αντίπαλο τερματοφύλακα και λόμπα του Κατσουράνη στη συνέχεια να φεύγει πάνω από το δοκάρι.

43' Κίτρινη κάρτα στον Σέρνας.

41' Επιτελούς σουτ και μάλιστα πολύ καλό για την Εθνική. Το δοκιμάζει ο Φορτούνης και αποκρούει δύσκολα ο Καρτσεμάρσκας. Καλή ευκαιρία.

Έχει ανέβει η Εθνική, όως για την ώρα γίνεται απειλητική μόνο με τις κεφαλιές του Γκέκα. Λείπει η ποικιλία και το... σουτ από την ομάδα.

27' Πολύ ωραία εκτέλεση του Νίνη, αποκρούει εντυπωσιακά ο Καρτσεμάρσκας.

26' Ωραία ενέργεια του Φορτούνη που κερδίζει φάουλ σε εξαιρετική θέση, ενώ κίτρινη κάρτα παίρενει ο Ζαλιούκας.

22' Σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα με τη σέντρα του Σπυρόποπυλου και την κεφαλιά του Γκέκα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

20' Κίτρινη κάρτα στον Τσεσνάουσκις για φάουλ στον Τοροσίδη, ο οποίος δείχνει να έχει πρόβλημα καθώς έχει ματώσει στο κεφάλι.

Κάπως έχει... ξεθυμάνει η επιθετική διάθεση των Ελλήνων παικτών, έχειι σορροπήσει η Λιθουανία.

Περίπου 30 Λιθουανοί φίλαθλοι προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, πράγμα δύσκολο αφού πάνω από 20.000 Έλληνες βρίσκονται στο γήπεδο.

Με δύο επιθετικούς παίζουν τελικά οι Λιθουανοί, καθώς ο Βελίτσκα παίζει σχεδόν στην ευθεία με τον Σέρνας, όμως η ελληνική άμυνα δεν έχει προβλήματα.

5' Καλή στιγμή για την Ελλάδα. Από σέντρα του Τοροσίδη και κεφαλιά του Γκέκα η μπάλα φεύγει λίγο έξω.

1' Σέντρα στο παιχνίδι.



ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης (46' Μήτρογλου), Κατσουράνης, Φορτούνης (69' Χολέβας), Νίνης, Γκέκας (80' Μαυρίας).

Στον πάγκο: Τζόρβας, Γλύκος, Σιόβας, Μαλεζάς, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Δημούτσος, Μαυρίας, Αθανασιάδης, Χολέμπας.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καρτσεμάρσκας, Σεμπέρας, Ζαλιούκας, Τσεσνάουσκις, Σέρνας (56' Ριμκεβίτσιους), Μικολιούνας, Βίτσιους, Κλιμαβίτσιους, Βέλιτσκα (76' Νοβικόβας), Βαϊτκούνας, Μπορόφσκι (46' Τσεσνάουσκις).

Στον πάγκο: Σέτκους, Ρανταβίτσιους, Κιγιάνσκας, Αντριουσκεβίτσιους, Τβεντούκας, Ριμκεβίτσιους, Ματουλεβίτσιους, Τσεσνάουσκις, Νοβικόβας, Φρεϊντγκέιμας, Σλάβιτσκας.


Μικρά-μικρά από το "Γ.Καραϊσκάκης"

-Απόλυτος σεβασμός από 15.000 κόσμο στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων.


-Ημέρα Fair Play έχει θεσπιστεί η σημερινή από τη FIFA και από τα μεγάφωνα γίνονται ανάλογες συστάσεις.

-Στα αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ τώρα βρέχεται ο χλοοτάπητας. Βρισκόμαστε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το ματς.

-Καθώς πλησιάζουμε προς τη σέντρα, αυξάνεται και ο αριθμός των θεατών. Γύρω στις 7.000 ο κόσμος 20 λεπτά πριν το πρώτο σφύριγμα.

-Στον πάγκο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: Τζόρβας, Γλύκος, Σιόβας, Μαλεζάς, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Δημούτσος, Μαυρίας, Αθανασιάδης, Χολέμπας.

-Η ενδεκάδα της Λιθουανίας: Καρτσεμάρσκας, Σεμπέρας, Ζαλιούκας, Τσεσνάουσκις, Σέρνας, Μικολιούνας, Βίτσιους, Κλιμαβίτσιους, Βέλιτσκα, Βαϊτκούνας, Μπορόφσκι.

-Λίγοι, αλλά εκδηλωτικοί οι φίλοι της Εθνικής στο γήπεδο. Περίπου 3.000 βρίσκονται στις εξέδρες 35 λεπτά πριν αρχίσει το ματς.

-Περίπου μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα βγήκε για ζέσταμα η τριάδα των γκολκίπερ και δέκα λεπτά αργότερα ακολούθησαν και οι υπόλοιποι παίκτες.

-Ο τεχνικός της "γαλανόλευκης" αποφάσισε να ξεκινήσει με τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Παπαδόπουλο, Πασπασταθόπουλο, Μανιάτη, Τζιόλη, Νίνη, Κατσουράνη, Φορτούνη και Γκέκα.

Η Εθνική προέρχεται από τη νίκη με ανατροπή απέναντι στη Λετονία (2-1) και μάλιστα εκτός έδρας, ενώ αντίθετα η αποψινή της αντίπαλος, σκόνταψε στο γήπεδό της μένοντας στο 1-1 κόντρα στη Σλοβακία.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Βοσνία Ερζεγοβίνη 3 8-1
2. Ελλάδα 3 2-1
3. Σλοβακία 1 1-1
4. Λιθουανία 1 1-1
5. Λετονία 0 1-2
6. Λιχτενστάιν 0 1-8

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x