Euro

Θα δώσουν τα ρέστα τους…

Πέντε εισιτήρια έχουν απομείνει για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Εκτός της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει στο Ντόνετσκ την Ουκρανία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη κόντρα σε Ρωσία και Γαλλία, αντίστοιχα. Η Πορτογαλία καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Βοσνία, ενώ η Ουρουγουάη είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Αγώνα μπαράζ δίνουν, επίσης, Αλγερία και Αίγυπτος.

Πέντε εισιτήρια έχουν απομείνει για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Εκτός της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει στο Ντόνετσκ την Ουκρανία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη κόντρα σε Ρωσία και Γαλλία, αντίστοιχα. Η Πορτογαλία καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Βοσνία, ενώ η Ουρουγουάη είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Αγώνα μπαράζ δίνουν, επίσης, Αλγερία και Αίγυπτος.

Αναλυτικά:

Ουκρανία-Ελλάδα

Το γκολ με το οποίο θα καταφέρει να πάρει το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής θα ψάξει η Εθνική με αντίπαλο την Ουκρανία στο Ντόνετσκ. Τα προβλήματα τραυματισμών ανάγκασαν τον Ότο Ρεχάγκελ να καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Γκαλίτσιο και τον Τζαβέλα, αφού οι Τοροσίδης, Χαλκιάς, Αμανατίδης, Πατσατζόγλου και Σεϊταρίδης δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Από την πλευρά τους, ο Αντρέι Σεφτσένκο και η παρέα του θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να πάρουν πρώτη φορά την πρόκριση σε τελική φάση του Μουντιάλ, καθώς τις τρεις φορές που είχαν βρεθεί σε ανάλογη θέση δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον σκόπελο των μπαράζ. Ο Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο δεν υπολογίζει τον Κοσόφσκι και τον Ναζαρένκο, οι οποίοι απουσίασαν και από το πρώτο ματς.

Σλοβενία-Ρωσία

«Ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο έμεινε η Σλοβενία, ύστερα από το γκολ που πέτυχε ο Πέτσνικ στην έδρα της Ρωσίας. Οι Σλοβένοι αν δεν δεχθούν γκολ και καταφέρουν να σκοράρουν τουλάχιστον μία φορά κόντρα στην ομάδα τους Γκους Χίντινκ, τότε θα δώσουν το «παρών» στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Όσον αφορά τις «αρκούδες», δεν πρόκειται να παραταχθούν με αμυντικούς προσανατολισμούς για να διαφυλάξουν το 2-1 του πρώτου αγώνα. Όλο αυτό το διάστημα στη Ρωσία ασχολούνται με την άρνηση του Χίντινκ να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη ρωσική ομοσπονδία.

Γαλλία-Ιρλανδία

Η Γαλλία κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την Ιρλανδία και πιθανότατα θα δώσει το «παρών» στις 4 Δεκεμβρίου στο Κέιπ Τάουν, όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ραϊμόν Ντομενέκ καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Αμπιντάλ, Τουλαλάν, Κλισί και Ριμπερί. Από την πλευρά τους, οι Ιρλανδοί καλούνται να ρισκάρουν, ώστε να κάνουν την έκπληξη και να περάσουν εκείνοι στο Μουντιάλ. Η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι θα αγωνιστεί χωρίς τους Μίλερ, Γουέστγουντ και Λονγκ.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Πορτογαλία

Ιδιαίτερα τυχερή στάθηκε η Πορτογαλία στο πρώτο παιχνίδι με τη Βοσνία στη Λισαβόνα, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν τρία δοκάρια. Ο «χρυσός» σκόρερ των Ιβήρων, Μπρούνο Άλβες, έχει χτυπήσει στον αστράγαλο και ο Ντέκο αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα, με τους δύο να είναι αμφίβολοι για τον επαναληπτικό. Εκτός της πορτογαλικής αποστολής είναι και το μεγάλο αστέρι της χώρας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τους Ράχιμιτς και Σπάχιτς, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες στο ματς του «Ντα Λουζ», ενώ μεγάλη απώλεια αποτελεί η απουσία του τραυματία Μισίμοβιτς.

Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα

Το καθήκον της χρειάζεται να κάνει η Ουρουγουάη για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ύστερα από το 1-0 στην έδρα της Κόστα Ρίκα. Ο Όσκαρ Ταμπάρες αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς, αφού θέλουν να γιορτάσουν ξανά την πρόκρισή σε τελική φάση Μουντιάλ (σ.σ.: δεν είχαν παίξει σε εκείνο της Γερμανίας το 2006). Όσον αφορά τους Κοσταρικανούς, μοιάζει πολύ δύσκολο το σενάριο να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Μάρτινς (λόγω τραυματισμού) και Αζοφέιφα (λόγω τιμωρίας). Την αποστολή της Κόστα Ρίκα εγκατέλειψε και ο Λεντέσμα.

Αλγερία-Αίγυπτος

Στο ουδέτερο Σουδάν καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους η Αίγυπτος και η Αλγερία σε μονό αγώνα μπαράζ, ύστερα από τη νίκη (2-0) της πρώτης στην έδρα της δεύτερης και την απόλυτη ισοβαθμία των δύο ομάδων. Οι Αιγύπτιοι υπολογίζουν ξανά στις υπηρεσίες του Γκομάα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Οι Αλγερινοί θα παραταχθούν χωρίς τους τιμωρημένος Γκαουάουι και Λεμούσια.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x