Euro

Όλα ή τίποτα…

Ο πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Ελλάδος στο ματς με τους Ουκρανούς στο ΟΑΚΑ ήταν να μην δεχτεί γκολ και τα κατάφερε .Πλέον,όμως, στην αναμέτρηση της Τετάρτης στο Ντόνετσκ,το να μην δεχθεί γκολ, θα είναι το μίνιμουμ των στόχων της «γαλανόλευκης».Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ θα ταξιδέψει στην Ουκρανία για να τα παίξει όλα σε μια βραδιά…Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, θα γνωρίζουμε αν η Εθνική μας θα βρίσκεται ή όχι στο Μουντιάλ.

Ο πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Ελλάδος στο ματς με τους Ουκρανούς στο ΟΑΚΑ ήταν να μην δεχτεί γκολ και τα κατάφερε (0-0). Πλέον, όμως, στην αναμέτρηση της Τετάρτης στο Ντόνετσκ, το να μην δεχθεί γκολ, θα είναι το μίνιμουμ των στόχων της «γαλανόλευκης». Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ θα ταξιδέψει στην Ουκρανία για να τα παίξει όλα σε μια βραδιά…

Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ είχαν ξεκάθαρο προσανατολισμό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους Ουκρανούς. Αυτός έλεγε πως ό,τι και αν συνέβαινε στη διάρκεια του παιχνιδιού, το πρώτο μέλημα ήταν να μην δεχτεί η ομάδα γκολ. Και τα κατάφερε. Στη ρεβάνς της Τετάρτης, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να κρατήσει και πάλι το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει μπροστά.

Αν οι διεθνείς καταφέρουν να μην δεχτούν γκολ στο παγωμένο Ντόνετσκ, το χειρότερο σενάριο για την Εθνική μας από εκεί και πέρα θα είναι να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Αν η ομάδα δεχτεί γκολ, τότε θα πρέπει να ανοιχτεί και να «απαντήσει».

Καθησυχαστικοί οι Ουκρανοί

Χθες το πρωί έγινε η καθιερωμένη σύσκεψη των δύο ομοσπονδιών. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ρώτησε τι συμβαίνει στην Ουκρανία με τη γρίπη και οι άνθρωποι της ουκρανικής ομοσπονδίας φάνηκαν καθησυχαστικοί και τόνισαν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η ελληνική αποστολή. Του είπαν επίσης ότι πολλά από αυτά που έχουν ακουστεί είναι υπερβολικά! Φυσικά, του ανέφεραν ότι το Ντόνετσκ είναι πόλη με ελάχιστα κρούσματα και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θα γίνει το παιχνίδι εκεί.

Αισιοδοξία Πιλάβιου

Το σύνθημα για πρόκριση στην Ουκρανία έδωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος μετά το χθεσινό ματς. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε πως οι παίκτες έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν, έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση κι ευχαρίστησε τους Ελληνες φιλάθλους για το γεγονός ότι στάθηκαν στο πλευρό του Οτο Ρεχάγκελ και των ποδοσφαιριστών του. «Πετύχαμε τον στόχο κατά το ήμισυ. Δεν σκοράραμε, αλλά δεν δεχθήκαμε και γκολ. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Τώρα πάμε να παίξουμε το δεύτερο στην Ουκρανία για να πάρουμε την πρόκριση. Θα είναι σίγουρα πιο δύσκολα τα πράγματα εκεί, αλλά και οι Ουκρανοί θα παίξουν πιο ανοιχτά. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά. Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον κόσμο. Ηταν συγκλονιστικός και τον έχουμε κοντά μας σε όλα τα ματς της Εθνικής. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι μπορούσαν», είπε και μετά ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο μυστικό εν όψει της ρεβάνς. «Το μυστικό είναι οι παίκτες και ο προπονητής», απάντησε σχετικά.

Απίθανο για τον Τοροσίδη

Ο Βασίλης Τοροσίδης μετά το τέλος του ματς σε πηγαδάκι που είχε με εκπροσώπους του Τύπου ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να προλάβει το δεύτερο ματς με την Ουκρανία και η απάντησή του ήταν «μάλλον όχι». Εν συνεχεία του έγινε η ίδια ερώτηση για το ματς με τον ΠΑΣ και απάντηση ήταν πάλι «μάλλον όχι». Και όταν η κουβέντα πήγε στο ντέρμπι είπε ότι «πρώτα βλέπουμε για Αλκμααρ και μετά το ντέρμπι». Αξίζει να σημειωθεί πως ο άσος του Ολυμπιακού μετά το τέλος του ματς πήγε στα αποδυτήρια της Εθνικής και έδωσε συγχαρητήρια στους υπόλοιπους διεθνείς.

*Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα της Τετάρτης. Η ουκρανική πλευρά εμμένει στις παράλογες οικονομικές της απαιτήσεις, ενώ η ελληνική έχει στείλει έγγραφο στη FIFA διαμαρτυρόμενη για τη στάση των Ουκρανών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x