Euro

Παίρνει τα μέτρα της η ΕΠΟ

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία με την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων, προκαλώντας εύλογα ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής ομάδας εν όψει του επαναληπτικού αγώνα μπαράζ στις 18 Νοεμβρίου. Σε καραντίνα το Ντόνετσκ, που θα φιλοξενήσει τη ρεβάνς. «Κανένας λόγος ανησυχίας για την Εθνική», ο Έλληνας πρόξενος στην Ουκρανία στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τα πλάνα του Ότο Ρεχάγκελ.

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία με την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων, προκαλώντας εύλογα ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής ομάδας εν όψει του επαναληπτικού αγώνα μπαράζ στο Ντόνετσκ στις 18 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας, τα κρούσματα από γρίπη είναι 1.122.188, νοσηλεύονται 57.286 άνθρωποι και 189 έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, μολονότι μόνο οι 17εξ αυτών απεβίωσαν εξακριβωμένα από την ασθένεια.

Τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο για ξέσπασμα επιδημίας πνευμονικής πανώλης, μιας ασθένειας που προκαλεί σχεδόν σίγουρο θάνατο, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση. «Ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού της γρίπης είναι αδύνατος αυτή τη στιγμή», τόνισε η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ιουλία Τιμοσένκο.

Χθες εντάχθηκε και η επαρχία του Ντόνπας, πρωτεύουσα του οποίου είναι το Ντόνετσκ, στη λίστα των περιοχών που ισχύει το καθεστώς της καραντίνας. Μένει να φανεί αν η FIFA, που προ ημερών έκρινε πως δεν υπήρχε ανάγκη διεξαγωγής του αγώνα χωρίς φιλάθλους ή σε άλλη έδρα, αποφασίσει με τα νέα δεδομένα πως υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να συμβεί αυτό.

Η Εθνική ομάδα είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ουκρανία την προσεχή Δευτέρα και θα παραμείνει μέχρι λίγες ώρες μετά τον αγώνα της Τετάρτης. Η ΕΠΟ έχει ενημερωθεί για την κατάσταση που υπάρχει στην Ουκρανία και έχει κινητοποιηθεί λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των μελών της αποστολής.

Τα πλάνα του Ότο

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έχει αποκαλύψει με σαφήνεια τα πλάνα του για τον τρόπο που θα παρατάξει την Εθνική ομάδα στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Δεδομένης της απουσίας του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος θα χάσει σίγουρα το πρώτο ματς και διατηρεί λίγες ελπίδες για τον επαναληπτικό, φαβορί για το δεξί άκρο της άμυνας είναι ο Βύντρα. Αριστερά θα αγωνιστεί ο Σπυρόπουλος, ενώ δεδομένη είναι η παρουσία των Κυργιάκου και Μόρα στο κέντρο της άμυνας. Αν όπως όλα δείχνουν προτιμηθεί σχήμα με τρεις αμυντικούς, ο Παπασταθόπουλος έχει προβάδισμα για να αναλάβει το μαρκάρισμα του Σεφτσένκο.

Στη μεσαία γραμμή Καραγκούνης και Κατσουράνης έχουν σίγουρη θέση, χωρίς να αποκλείεται η… μείωση της επιθετικής τριάδας σε δύο παίκτες, προκειμένου να αγωνιστεί κι ένας τρίτος μέσος. Για την επίθεση σίγουρη είναι η παρουσία του Γκέκα, ενώ οι Σαμαράς, Χαριστέας και Σαλπιγγίδης διεκδικούν τις υπόλοιπες δύο ή τρεις θέσεις. Όσον αφορά στην υπεράσπιση της ελληνικής εστίας, ο Σηφάκης και ο Τζόρβας διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τη θέση, μιας και ο Χαλκιάς έχει χάσει πολλές προπονήσεις.

Η σημερινή προπόνηση θα γίνει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ, ενώ νωρίτερα (18:30) ο Ότο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ικανοποίηση για την προπώληση

Περίπου 17.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί μέχρι στιγμής για τον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, με την κίνηση να αυξάνεται σημαντικά μέρα με τη μέρα. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ εκτιμούν πως στο γήπεδο θα βρίσκονται περισσότεροι από 35-40 χιλιάδες φίλαθλοι, χωρίς να αποκλείεται και μεγαλύτερος αριθμός αν οι καιρικές συνθήκες το ευνοήσουν. Οι Ουκρανοί έχουν ζητήσει 500 εισιτήρια, αλλά λογικά θα έρθουν πολύ λιγότεροι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x