Euro

Επαφή Πιλάβιου με FIFA

Επιστολή στη FIFA, με την οποία θα ζητεί τη θέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας γύρω από το θέμα της γρίπης στην Ουκρανία, προτίθεται να στείλει σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Τι κρύβεται πίσω από την αναβολή της αγωνιστικής του προσεχούς Σαββατοκύριακου στην Α' κατηγορία του ουκρανικού πρωταθλήματος.

Επιστολή στη FIFA, με την οποία θα ζητεί τη θέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας γύρω από το θέμα της γρίπης στην Ουκρανία, προτίθεται να στείλει σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay».

Όπως έγινε γνωστό, οι Ουκρανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δεύτερος αγώνας με την Ελλάδα (στις 18 Νοεμβρίου) να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο Ντόνετσκ. Μάλιστα, κάποια στιγμή κυκλοφόρησε ένα σενάριο, που ήθελε τη διεξαγωγή του ματς να πραγματοποιηθεί σε κάποια άλλη χώρα.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για το θέμα της γρίπης και λένε ότι, σε συνεννόηση με τη FIFA, το ματς θα γίνει κανονικά.

Τι κρύβεται πίσω από την αναβολή;

Όσον αφορά την αναβολή της αγωνιστικής του προσεχούς Σαββατοκύριακου στην Α' κατηγορία του ουκρανικού πρωταθλήματος, σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση παίζει η πανδημία της γρίπης των χοίρων στη χώρα (ύστερα και από το κλείσιμο σχολείων και χώρων δημόσιας συγκέντρωσης), αν και οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι το είχε ζητήσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ολεξέι Μιχαηλιτσένκο, αίτημα που αρχικά δεν είχε γίνει δεκτό από την ουκρανική λίγκα.

Άλλωστε, στην ουκρανική πόλη, τόσο οι υπάλληλοι του αεροδρομίου όσο και αυτοί των ξενοδοχείων και των γηπέδων φορούσαν μάσκες, για προληπτικούς λόγους, λόγω της γρίπης των χοίρων. Δεν συνέβαινε, πάντως, το ίδιο και με τον απλό κόσμο στους δρόμους, ούτε με τους επιβάτες στα αεροπλάνα.

Επέλεξε ο Φύσσας…

Ο Τάκης Φύσσας πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής, αφού πρώτα επέλεξε δύο ξενοδοχεία για τις ανάγκες της αποστολής της ομάδας και των εκπροσώπων της ΕΠΟ. Επίσης, ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης» επέλεξε το προπονητικό κέντρο που θα φιλοξενηθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και θα προετοιμαστεί για τον αγώνα στο Ντόνετσκ. Οι διεθνείς θα προπονηθούν στο βοηθητικό γήπεδο του παλαιού σταδίου της Σαχτάρ.

Αυτές τις ημέρες στην Ουκρανία χιονίζει ασταμάτητα, αλλά οι Ουκρανοί εγγυώνται ότι αν χιονίζει και τις μέρες της διαμονής της ελληνικής αποστολής, θα φροντίσουν ώστε το βοηθητικό γήπεδο να καθαριστεί για να προπονηθεί κανονικά η Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το υπερσύγχρονο γήπεδο διαθέτει ολόκληρο σύστημα με ειδικές λάμπες που προστατεύει τον αγωνιστικό χώρο από το χιόνι.

* Η αποστολή της Ουκρανίας για τους αγώνες με την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

* Σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων στα εκδοτήρια.

* On line πώληση εισιτηρίων για το μπαράζ με την Ουκρανία.

* Δωρεάν εισιτήρια στους κατόχους διαρκείας.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x