Euro

Πάμε Μουντιάλ

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την Ελβετία στη Βασιλεία (21:30-NovaΣΠΟΡ FM 94,6 σε περιγραφή Γιώργου Χελάκη, MEGA) και έχει ως στόχο να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση και να βρεθεί μια ανάσα από το Μουντιάλ. Χίλιους οπαδούς θα έχει η Εθνική μας στο πλευρό της. Η εξέλιξη της αναμέτρησης LIVE απο το www.sport-fm.gr

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει απόψε (21:30-NovaΣΠΟΡ FM 94,6, MEGA) την Ελβετία στη Βασιλεία και έχει ως στόχο να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση και να βρεθεί μια ανάσα από το Μουντιάλ. Κοντά στους χίλιους οπαδούς θα έχει η Εθνική μας στο πλευρό της. «Καλή και η ισοπαλία» δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ. Με 3-4-3 σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα ο Γερμανός τεχνικός.

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου με 13 βαθμούς, όσους έχουν και οι Ελβετοί. Άπαντες γνωρίζουν στην ομάδα πως αν απόψε δεν ηττηθούμε, τότε πολύ δύσκολα δεν θα βρεθούμε το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Ο Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στην ελβετική «Blick», ξεκαθάρισε ότι ο νικητής της αναμέτρησης Ελβετία - Ελλάδα... προκρίνεται. «Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι γνωστός. Οι αλλαγές που γίνονται είναι πάντα μικρές, είτε στα πρόσωπα είτε στο σύστημα. Είμαστε σε λίγο καλύτερη θέση από τους Ελβετούς, οι οποίοι παίζουν μόνο για τη νίκη. Σαφώς και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για μας, μια και η πίεση θα είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο. Πάρα ταύτα οι πιθανότητες είναι πενήντα πενήντα. Προσωπικά θεωρώ ότι ο νικητής παίρνει και την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Με 3-4-3

Ο Ότο Ρεχάγκελ μετά τη χθεσινή του ομιλία έδειξε στους παίκτες τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν αυτό που θέλουν απόψε κόντρα στους Ελβετούς για να αγκαλιάσουν την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ο Γερμανός τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με σχήμα 3-4-3. Χαλκιάς, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας οι έντεκα επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν.

Μόνο νίκη θέλει η Ελβετία

Η Ελβετία δεν έχει το περιθώριο της Ελλάδας. Η ισοπαλία θα την διατηρήσει στην δεύτερη θέση, πίσω από την Εθνική μας και η απειλή να χαθεί ακόμα και ευκαιρία των μπαράζ θα είναι μεγάλη αφού την Τετάρτη ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τη Λετονία. Ο Ότμαρ Χίτζφελντ δεν τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τις απουσίες της Ελλάδας, αφού πονοκεφαλιάζει και ο ίδιος για τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν την ομάδα του.

Ο Τζουρού δεν έχει μπει καν σε ρυθμό προπονήσεων αφού ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό ενώ ο Σεντέρος δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, γεγονός που «αναγκάζει» τον Χίτζφελντ να τον αφήσει στον πάγκο. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Μπέργκεν και Γκρίχτινγκ έχοντας δεξιά τον Νεφ και αριστερά τον Μανίν. Ο επιθετικός Στρέλερ τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος και δεν κλήθηκε στην αποστολή, όπως και ο Μπεχράμι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ακούει στο όνομα Ίνλερ. Ο άσος της Ουντινέζε ακολούθησε τις τελευταίες ημέρες ατομικό πρόγραμμα αλλά σύμφωνα με τον ελβετικό Τύπο θα καταφέρει να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής έχοντας δίπλα του ως αμυντικούς χαφ τους Χούγκελ και Πανταλίνο ενώ στο απέναντι άκρο θα αγωνιστεί ο Μπαρνέτα. Επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Φράι και Ν’Κουφό με τον Ντερντιγιόνγκ να μένει στον πάγκο.

Πιθανή Ενδεκάδα :Μπενάλιο – Νεφ, Γκρίχτινγκ, Μπέργκεν, Μανίν – Ινλερ, Χούγκελ, Πανταλίνο, Μπαρνέτα – Φράι, Ν’Κουφό

«Μαύρη αγορά»

Όπως σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια που υπάρχει sold out, έτσι και σε αυτό που θα διεξαχθεί απόψε στη Βασιλεία ανάμεσα στην Ελβετία και την Εθνική μας, βασιλεύει η…μαύρη αγορά.Συγκεκριμένα, εισιτήρια κανονικής αξίας 27 ευρώ πωλούνται προς 175 ευρώ, δηλαδή εφτά φορές παραπάνω από την κανονική τους τιμή.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x