Euro

Στο χέρι της Παραγουάης

Αγωνιστική που πιθανόν να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σε ότι αφορά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο(6,7/6) στον όμιλο της Νότιας Αμερικής. Η Παραγουάη έχει την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα για το ταξίδι στη Νότια Αφρική, καθώς θα υποδεχθεί τη Χιλή, από την οποία βρίσκεται τέσσερις πόντους μπροστά.

Αγωνιστική που πιθανόν να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σε ότι αφορά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο(6,7/6) στον όμιλο της Νότιας Αμερικής. Η Παραγουάη έχει την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα για το ταξίδι στη Νότια Αφρική, καθώς θα υποδεχθεί τη Χιλή, από την οποία βρίσκεται τέσσερις πόντους μπροστά.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ- ΒΡΑΖΙΛΙΑ(6/6, 22:00)

Αρκετά σημαντικό είναι το παιχνίδι Ουρουγουάη- Βραζιλία, διότι σε περίπτωση που δεν νικήσουν οι φιλοξενούμενοι, είναι πιθανόν να βρεθούν αρκετά μακριά από την κορυφή. Στα επτά παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο, τέσσερα έχουν έρθει ισόπαλα, έχουν γίνει δύο «διπλά» και οι γηπεδούχοι νικήσαν μόλις τη μία από αυτές. Οι Λουγκάνο, Ροντρίγκες είναι τιμωρημένοι και δύσκολα θα αγωνιστούν οι Καστίγιο, Βιέρα για την Ουρουγουάη. Η ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα θα παίξει χωρίς τους Ντόνι, Άξεξ, Άντερσον που είναι τραυματίες, ενώ ο Ροναλντίνιο δεν κλήθηκε για άλλη μια φορά.

ΠΕΡΟΥ- ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ(7/6, 23:30)

Μαζί με το Βολιβία- Βενεζουέλα είναι τα πιο αδιάφορα παιχνίδια, διότι οι τέσσερις αυτές ομάδες έχουν λιγοστές ελπίδες για πρόκριση της διοργάνωσης στη Νότια Αφρική. Ειδικά, το Περού έχει τεθεί εκτός μάχης εδώ και καιρό, καθώς σε δώδεκα αγώνες έχει μόλις 7 βαθμούς συγκομιδή. Αμφίβολος είναι ο Γκερέρο από πλευράς γηπεδούχων, ενώ ο Ισημερινός θα αγωνιστεί χωρίς τους τιμωρημένους Ουρτάδο, Εσπινόσα, Βαλένσια, Σαϊσέδο και τον τραυματία Κιρός.

ΒΟΛΙΒΙΑ- ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ(6/6, 23:50)

Στο υψόμετρο του Λα Παζ θα διεξαχθεί ο αγώνας Βολιβία- Βενεζουέλα. Το προηγούμενο παιχνίδι που είχαν δώσει οι γηπεδούχοι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν πάλι στην έδρα τους και νίκησαν με 6-1 την Αργεντινή, ενώ συνολικά μετρούν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα εντός έδρας παιχνίδια. Μάλιστα, η Βενεζουέλα ξεκίνησε την προετοιμασία της στο υψόμετρο από τις 25/5, ώστε να προετοιμαστεί. Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν άλλο πρόβλημα, το οικονομικό και οι παίκτες έκαναν έντονα παράπονα, τονίζοντας πως δεν θα αγωνιστούν εφόσον δεν ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο. Πάντως, κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα δεν έχουν οι δύο ομάδες.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΚΟΛΟΜΒΙΑ(7/6, 00:00)

Το παιχνίδι Ουρουγουάη- Βραζιλία ενδιαφέρει άμεσα και την Αργεντινή, καθώς σε περίπτωση που δεν νικήσουν οι γηπεδούχοι και κερδίσει αυτή, την Κολομβία θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για μια θέση μέσα στην τετράδα. Πάντως, για όσα δεν τον θυμούνται στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα έχασε με 6-1 από τη Βολιβία. Τιμωρημένος είναι ο Αγκουιλάρ και δεν θα αγωνιστεί από πλευράς φιλοξενούμενων, ενώ επέστρεψε στην ομάδα ο Κόρντομπα ύστερα από δύο χρόνια.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ- ΧΙΛΗ(7/6, 01:50)

Καταρχάς στον πάγκο των γηπεδούχων δεν θα βρίσκεται ο προπονητής της ομάδας, Μαρτίνο, καθώς είναι τιμωρημένος και θα τον αντικαταστήσει ο βοηθός του, Κορία. Η Παραγουάη έχει το απόλυτο μέσα στην έδρα της, έχοντας νικήσει και στα πέντε παιχνίδια που έδωσε, αλλά σε αυτό το παιχνίδι θα είναι πολλοί οι απόντες από πλευράς πρωτοπόρων. Οι Βερόν, Ντα Σίλβα, Καμπάνιας είναι τιμωρημένοι και τραυματίες οι Σάντα Κρουζ, Σαντάνα, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Μπαρέτα.

Η βαθμολογία(σε 12 αγώνες)

Παραγουάη 24 (19-9)
Βραζιλία 21 (19-5)
Χιλή 20 (17-14)
Αργεντινή 19 (18-13)
Ουρουγουάη 17 (21-10)
Κολομβία 14 (6-10)
Ισημερινός 14 (14-19)
Βενεζουέλα 13 (14-22)
Βολιβία 12 (19-25)
Περού 7 (6-26)

Την πρόκριση παίρνουν οι τρεις πρώτοι και ο τέταρτος θα παίξει δύο αγώνες με την τέταρτη από τον όμιλο της κεντρικής Αμερικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x