Euro 2024

Πήρε το… θρίλερ με την Τσεχία και έφυγε για τους «16» η Τουρκία!

Έπειτα από ένα ματς... ροντέο, η Τουρκία νίκησε 2-1 την Τσεχία, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 20' και προκρίθηκε στους «16» του Euro, ως δεύτερη του έκτου ομίλου!

Με γκολ των Τσαλχάνογλου και Τοσούν, η Τουρκία νίκησε 2-1 την αξιόμαχη Τσεχία των δέκα παικτών από το 20’ και προκρίθηκε στους «16» του Euro, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστρία.

Σαφώς και σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση έπαιξε η αποβολή του Μπαράκ, ο οποίος δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα εννιά λεπτών (11’ και 20’). Ο Τσαλχάνογλου άνοιξε το σκορ για τους Τούρκους στο 51’, με τον Σούτσεκ να ισοφαρίζει στο 66’ και σε μία φάση που οι παίκτες του Μοντέλα ζήτησαν φάουλ στον τερματοφύλακα. Τελικά, τη νίκη-πρόκριση των γειτόνων «κλείδωσε» ο Τοσούν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ακολούθησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με τον Τσόρι να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα.

Έτσι, η Τουρκία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του έκτου ομίλου με 6 βαθμούς, ενώ από την άλλη η Τσεχία ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με μόλις ένα βαθμό και φυσικά στην τελευταία θέση του γκρουπ.

Το ματς
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Τσεχία ξεκίνησε η αναμέτρηση, αφού μόλις στο 2’ απείλησε με δυνατό σουτ του Πρόβοντ, το οποίο έδιωξε ο Γκιουνόκ. Στη συνέχεια, το ματς ισορρόπησε με την Τουρκία να παίρνει την κατοχή. Ωστόσο, οι παίκτες του Μοντέλα ήταν πολύ «φλύαροι», κάνοντας πολλά λάθη κυρίως στην τελική πάσα.



Μάλιστα, το έργο των Τσέχων έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο 20ο λεπτό, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαράκ, ο οποίος είχε πάρει την πρώτη στο 11’! Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Τουρκία είχε την κατοχή, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση και γενικά κάποια τελική στο τέρμα, ενώ ακολούθησαν πολλά φάουλ και σκληρές μονομαχίες εκατέρωθεν που έριξαν αρκετά τον ρυθμό. Από ‘κει και πέρα, η Τσεχία είχε τον τελευταίο… λόγο στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία ακριβώς στο 45’,με τον Γιούρασεκ να νικιέται σε τετ α τετ από τον Γκιουνόκ.



Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Τουρκία, αφού στα πρώτα δευτερόλεπτα απείλησε ο Γιλμάζ και στο 51’ ο Τσαλχάνογλου άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Μοντέλα είχαν ξανά την κατοχή, με την Τσεχία να παίρνει περισσότερα ρίσκα, βγαίνοντας σε αντεπιθέσεις. Αυτό, τους βγήκε στο 66’ με τον Σούτσεκ να παίρνει το «ριμπάουντ» σε λάθος του Γκιουνόκ και να ισοφαρίζει.





Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς έγινε «άγριο» με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, αφού οι Τσέχοι πίεζαν για το γκολ που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση. Ωστόσο, άλλη μεγάλη φάση δεν έγινε, μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Τοσούν, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, έκανε το 2-1 και ουσιαστικά έληξε… πρόωρα την αναμέτρηση. Μάλιστα, μετά τη λήξη οι παίκτες των δύο ομάδων έγιναν ένα… κουβάρι, με τον διαιτητή να μοιράζει μία κόκκινη κάρτα και δύο κίτρινες.



Οι συνθέσεις:
Tσεχία (Χάσεκ): Στανέκ (55’ Κόβαρ), Χολές, Χράνατς, Κρέιτσι, Τσούφαλ, Σούτσεκ, Μπαράκ, Πρόβοντ (75’ Λινγκρ), Ντ. Γιούρασεκ (81’ Μ. Γιούρασεκ), Τσιτίλ (55’ Κούχτα), Χλόζεκ (55’ Τσόρι).

Τουρκία (Μοντέλα): Γκιονόκ, Μουλντούρ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Καντιόγλου, Γιούκσεκ (63’ Γιοκουσλού), Όζτσαν (46’ Αϊχάν), Γκιουλέρ (75’ Τοσούν), Τσαλχάνογλου (87’ Κοκτσού), Γιλντίζ (75’ Ακτούρκογλου), Γιλμάζ.

Δείτε εδώ το live του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x