Euro

Έκανε σεφτέ με την Κύπρο η Νορβηγία του ασταμάτητου Χάαλαντ!

Με τον ασταμάτητο Χάαλαντ να πετυχαίνει δύο γκολ και να στέφεται πρώτος σκόρερ της σεζόν στην Ευρώπη, η Νορβηγία νίκησε 2-1 την Κύπρο και έκανε σεφτέ στον α' όμιλο των προκριματικών του Euro 2024!

Σεφτέ κόντρα στην Κύπρο έκανε η Νορβηγία και μπορεί ακόμα να ελπίζει! Με τον Χάαλαντ να πετυχαίνει δύο γκολ και να φτάνει τα 56 φετινά, ξεπερνώντας τον Κιλιάν Εμπαπέ και όντας εκείνος, τελικά, ο πρώτος σκόρερ της σεζόν, οι Σκανδιναβοί επικράτησαν 3-1 στο Όσλο, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στον πολύ δύσκολο πρώτο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024. Η ομάδα του Στάλε Σολμπάκεν έφτασε, έτσι, τους τέσσερις βαθμούς μετά από ισάριθμους αγώνες και δεν εγκαταλείπει τη μάχη της πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα και μόλις στο 10' ο Μέλινγκ είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Κυπριοποιημένου Ελβετού Μολ. Στο 12', όμως, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο διαγώνιο αριστερό σουτ του Όλα Σολμπάκεν, που «έγραψε» το 1-0. Ο Μολ, πάντως, είχε σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ των Μπεργκ (9') και Χάαλαντ (32'), ενώ με τη βοήθεια και του -δεύτερου για τη Νορβηγία- δοκαριού σταμάτησε την προσπάθεια του Άουρσνες στο 43', σε μία φάση, που σηκώθηκε σημαιάκι, αλλά το ριπλέι έδειξε ότι ήταν καλυμμένος και επομένως, αν σκόραρε, το τέρμα του θα μετρούσε.

Τα πάντα τελείωσαν, ωστόσο, γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. Σαν να το πήρε προσωπικά, στο 56' ο Χάαλαντ σκόραρε με πέναλτι, έπειτα από χέρι του Ιωάννου στην περιοχή και τέσσερα λεπτά αργότερα ο κορυφαίος επιθετικός του κόσμου σημείωσε το 3-0. Οι Νορβηγοί συνέχισαν να υπερέχουν, όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν και σε τέταρτο γκολ, με τους Κύπριους να πετυχαίνουν με τον Κάστανο στην τελευταία φάση του ματς (90'+3') το τιμητικό γκολ για το τελικό 3-1.

Η 4η αγωνιστική:

Νορβηγία-Κύπρος 3-1
(12' Σολμπάκεν, 56' πέν., 60' Χάλαντ - 90'+3' Κάστανος)

Σκωτία-Γεωργία (σε εξέλιξη)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (8/9)

Γεωργία-Ισπανία (19:00)
Κύπρος-Σκωτία (21:45)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου (σε εξέλιξη το Σκωτία-Γεωργία 2-0):

Νορβηγία-Κύπρος 3-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x