Euro

Δεν το… λες και εύκολο: Ο «τρελός» συνδυασμός αποτελεσμάτων που χαρίζει την πρόκριση στην Κροατία!

Μετά το... κάζο στο 90'+8' με την Ιταλία, η Κροατία πλέον χρειάζεται έναν τετραπλό συνδυασμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16» του Euro 2024.

Την ομορφιά του ποδοσφαίρου από την… άλλη, είδε η Κροατία στο παιχνίδι με την Ιταλία για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου. Η Χρβάτσκα κρατούσε τη νίκη-πρόκριση στα χέρια της, ωστόσο η, τουλάχιστον μέτρια στο ματς, «Σκουάντρα Ατζούρα» σκόραρε στο 90'+8' και με το τελικό 1-1 πήρε το εισιτήριο για τους «16».

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς μπορεί να μην αποκλείστηκε μαθηματικά, ωστόσο πλέον κυνηγά ένα «θαύμα», προκειμένου να βρίσκεται μέσα στις τέσσερες καλύτερες τρίτες. Για την ακρίβεια έναν συνδυασμό τεσσάρων αποτελεσμάτων (κάποιων εξ αυτών βέβαια όχι και τόσο... ακραίων).

Αρχικά, να σημειωθεί ότι η Κροατία τερμάτισε με δύο βαθμούς (αποδείχθηκε καθοριστικό το κομμάτι των καθυστερήσων στα ματς με Αλβανία και Ιταλία, παιχνίδια όπου την πλήγωσαν οι αντίπαλοί της με buzzer beater).

Δεδομένου αυτού, από τα υπόλοιπα πέντε γκρουπ (εξαιρουμένου του δικού της) κοιτάζει μόνο τα δύο. Όσες είναι δηλαδή και οι καλύτερες τρίτες, από τις οποίες πρέπει να υπερέχει. Κι αυτό διότι στα άλλα τρία (είτε έχουν ολοκληρωθεί οι αγωνιστικές τους είτε όχι) οι ομάδες που καταλαμβάνουν την 3η θέση έχουν ήδη περισσότερους πόντους από εκείνη.

Συγκεκριμένα, η Κροατία χρειάζεται να προσπεράσει τη Σλοβενία ή τη Σερβία από τον 3ο όμιλο (δεν μπορεί να περάσει τη Δανία των επίσης δύο βαθμών) και την Τσεχία ή τη Γεωργία από το 6ο γκρουπ.

Τι συνδυασμός απαιτείται, λοιπόν, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής των εν λόγω ομίλων, ώστε να τερματίσει πάνω από αυτές τις ομάδες;

Α) Να νικήσει η Αγγλία τη Σλοβενία είτε με 3-0 είτε με διαφορά από τέσσερα γκολ και πάνω (το δεύτερο γέρνει σε κάθε περίπτωση τη πλάστιγγα υπέρ της Κροατίας και αυτό διότι μπορεί εντέλει η πιθανή μεταξύ τους ισοβαθμία να κριθεί ακόμα και στο Fair Play, στο οποίο κριτήριο αυτήν τη στιγμή υπερέχει η Σλοβενία)

Β) Να νικήσει η Δανία τη Σερβία

Γ) Να νικήσει η Τουρκία την Τσεχία

Δ) Να νικήσει η Πορτογαλία τη Γεωργία

Με άλλα λόγια, πρέπει σ' αυτούς τους δύο ομίλους να επικρατήσουν οι δύο πρώτες επί των δύο τελευταίων, με την Αγγλία να πρέπει να το κάνει και με συγκεκριμένη υπέρ της διαφορά.

Προσοχή: Χρειάζονται να συμβούν και τα τέσσερα μαζί και όχι ένα ή μερικά εξ αυτών.

Δείτε εδώ την κατάταξη των τρίτων θέσεων

Οι βαθμολογίες στους… επίμαχους ομίλους:

Κροατία: Ο «τρελός» συνδυασμός που θα της δώσει την πρόκριση στους «16»

Κροατία: Ο «τρελός» συνδυασμός που θα της δώσει την πρόκριση στους «16»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x