Euro 2024

Έριξε χαστούκι στην Πορτογαλία και έγραψε ιστορία η Γεωργία!

Η Πορτογαλία υποτίμησε τη Γεωργία, κατέβηκε με αλλαγές και το πλήρωσε. Η ομαδάρα του Σανιόλ πάτησε με 2-0 τους Ίβηρες και εξασφάλισε ιστορική πρόκριση στα νοκ-άουτ στην πρώτη της παρουσία σε Euro.

Όνειρο ζει, μην την ξυπνάτε! Η φοβερή και τρομερή Γεωργία κατάφερε να περιορίσει στο έπακρο την Πορτογαλία, χτύπησε στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν με Κβαρατσκέλια και Μικαουτάτζε και με το 2-0 που επικράτησε, κατάφερε να εξασφαλίσει ιστορική πρόκριση στα νοκ-άουτ του Euro.

Όργια του Κβαρα-ντόνα, ο οποίος ταλαιπώρησε τους Ίβηρες και μαζί με τον απίθανο Μικαουτάτζε συνθέτουν ένα από τα πιο ωραία επιθετικά δίδυμα στη διοργάνωση.

Με την ισχυρή Ισπανία στους «16» της διοργάνωσης η Γεωργία, ενώ η Πορτογαλία θα κοντραριστεί με τη Σλοβενία, αλλά θα πρέπει να αλλάξει άμεσα νοοτροπία και να διορθώσει τα λάθη της.

Το ματς


Με γκολ από τα... αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι, με τους Γεωργιανούς να κάνουν ονειρική εκκίνηση. Μετά από λάθος του Νταλό, ο Κβαρατσκέλια έκλεψε και έπαιξε το ένα-δύο με τον Μικαουτάτζε, με τον πρώτο να πλασάρει υποδειγματικά τον Ντιόγκο Κόστα για το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό. Οι Πορτογάλοι πιάστηκαν στον ύπνο, ίσως υποτίμησαν και τους αντιπάλους τους και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς. Το γεγονός πως έπαιζαν με αρκετές αλλαγές, επίσης, έκαναν τους Πορτογάλους να ψάχνονται κυρίως σε θέμα δημιουργίας, αφού έμοιαζαν ασύνδετοι.



Ο άξονας των Γεωργιανών ήταν γεμάτος, το κάθετο παιχνίδι της Πορτογαλίας δεν έδινε λύσεις και μετά το 20επτο οι Ίβηρες άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικοί και απειλητικοί. Στο 27' το σουτ του Κονσεϊσάο μέσα από την περιοχή, μετά το γύρισμα του Νέτο, πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το γεμάτο σουτ του Φέλιξ στο μισάωρο. Ενδιάμεσα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κιτρινιστεί για διαμαρτυρία για πέναλτι, αλλά ο ρέφερι συνέχισε το ματς. Ο Κβαρατσκέλια είχε μια καλή στιγμή στο 32' με σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Ντιόγκο Κόστα, με την ομάδα του Σανιόλ να προσπαθεί να απαντήσει στην ένταση και των αντιπάλων τους.

Τα λεπτά περνούσαν, ο εκνευρισμός των παικτών της Πορτογαλίας ήταν μεγάλος και αυτό δεν τους βοήθησε να παίξουν με καθαρό μυαλό, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με εις βάρος τους αποτέλεσμα και τους Γεωργιανούς να καταφέρνουν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.



Δυνατά μπήκε η Πορτογαλία στο δεύτερο μέρος, έχοντας δύο φάσεις στο πρώτο τρίλεπτο. Πρώτα με το πλασέ του Κονσεϊσάο που κόντραρε και πέρασε κόρνερ, στη συνέχεια το τελείωμα του Κριστιάνο είχε ίδια τύχη και στα... καπάκια ο προωθημένος Ντανίλο Περέιρα δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή. Οι Γεωργιανοί ήταν άψογα στημένοι και λίγο έλειψε να βρουν δεύτερο γκολ αλλά ο Κβαρατσκέλια έκανε τσαφ από πλεονεκτική θέση.



Η άμυνα της Πορτογαλίας βρισκόταν σε τρικυμία, έδινε δικαιώματα στους Γεωργιανούς που ολοένα το πίστευαν περισσότερο. Και τελικά στο 56ο λεπτό ο διαιτητής μετά από on field review έδειξε την άσπρη βούλα για κλωτσιά του Σίλβα στον Λοκοσβίλι. Την εκτέλεσε ανέλαβε o σπεσιαλίστας Μικαουτάτζε για να νικήσει τον Ντιόγκο Κόστο για το 2-0. Η Γεωργία είχε πάρει τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση, με τους Πορτογάλους από τη μεριά τους να μην έχουν καμία συνοχή στο γήπεδο και να περιμένουν απλώς ορισμένες εκλάμψεις και ατομικές ενέργειες των ποιοτικών ποδοσφαιριστών τους. Ο Κριστιάνο ήταν εξαφανισμένος και έγινε αλλαγή, όπως και ο αρνητικός Σίλβα, με τους Ράμος και Σεμέδο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο.



Ο Μαμαρντασβίλι συνέχιζε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, φωνάζοντας για μεγάλη μεταγραφή! Ο Τσακβετάτζε στο 72ο λεπτό έφυγε ταχύτατα στην κόντρα αλλά το τελείωμά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τους Ίβηρες να μένουν ζωντανοί στο τελευταίο εικοσάλεπτο για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο! Ο Σανιόλ φρέσκαρε μεσοαμυντικά την ομάδα του, η οποία δεν δεχόταν φάσεις και είχε περιορίσει την Πορτογαλία, η οποία με τη σειρά της έδειξε να ξεμένει από εμπνεύσεις. Η Γεωργία διαχειρίστηκε το φινάλε του αγώνα με άνεση, κράτησε το υπέρ της 2-0 και πήρε μια ιστορική νίκη. Διότι ήταν η πρώτη της ιστορίας της σε Euro, στην ούτως η άλλως παρθενική τους συμμετοχή, η οποία τους εξασφάλισε την ίδια ώρα και την πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ. Εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει την πολύ ισχυρή Ισπανία, ενώ η Πορτογαλία που καλείται να διορθώσει άμεσα τα κακώς κείμενα θα κοντραριστεί με την Σλοβενία.



MVP: Ποιος άλλος; Ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια! Ο Γεωργιανός άσος της Νάπολι έκανε γιο-γιο την αντίπαλη άμυνα, άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό και γενικά κουβαλούσε μόνος του, μαζί με τον Μαμαρντασβίλι πιο σωστά, την ομάδα του.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς μέσα από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x