Euro

Γαλλία: «Λαμπερή» και διψασμένη για ένα ακόμη Euro

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Γαλλίας του Ντιντιέ Ντεσάν ενόψει του Euro 2024.

Η Γαλλία αποτελεί διαχρονικά από τις σταθερές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι «τρικολόρ» συγκαταλέγονται στα φαβορί για να κατακτήσουν την εκάστοτε διοργάνωση που συμμετέχουν. Σε επίπεδο Euro μετρούν δύο κατακτήσεις με την πρώτη το 1984 και την τελευταία στις αρχές της χιλιετίας, το 2000. Το 2016 τους είχε παρουσιαστεί μία μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στα τρία τρόπαια, αλλά ηττήθηκαν στον τελικό από την Πορτογαλία και μάλιστα μέσα στο Παρίσι. Από ‘κει και πέρα, η τελευταία παρουσία της Γαλλίας στη διοργάνωση δεν ήταν τόσο πετυχημένη, καθώς σταμάτησε στον γύρο των «16».

Στην προκριματική φάση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας ήταν πρώτο και καλύτερο στον όμιλο, δείχνοντας τη δυναμική του. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ο πάγκος της και ο Ντιντιέ Ντεσάν. Θρυλικός αρχηγός ως παίκτης των «τρικολόρ» στα νιάτα του και φυσικά ο προπονητής τους εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Κοιτώντας τώρα το ρόστερ της ομάδας πρόκειται για έναν… γαλαξία αστέρων και οι περισσότεροι εξ αυτών σε νεαρή ηλικία, με πιο «φωτεινό» φυσικά τον Κιλιάν Εμπαπέ. Σαφώς και ξεχωρίζει ο πιστός… στρατιώτης Αντουάν Γκριζμάν, αλλά και ο «μπαρουτοκαπνισμένος» επιθετικός Ολιβιέρ Ζιρού. Στα αξιοσημείωτα της Γαλλίας ενόψει της συμμετοχής της στο Euro είναι και η επιστροφή της «παλιοσειράς» Ενγκολό Καντέ, ο οποίος θα παίξει ξανά με το εθνόσημο έπειτα από δύο χρόνια.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Αλφόνς Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Μάικ Μενιάν (Μίλαν), Μπράις Σαμπά (Λανς).

Αμυντικοί: Ζονατάν Κλος (Μαρσέιγ), Τεό Ερναντές (Μίλαν), Ιμπραΐμα Κονατέ (Λίβερπουλ), Ζιλ Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Φερλάν Μεντί (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπενζαμέν Παβάρ (Ίντερ), Γουιλιάμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Νταγιό Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μονάχου).

Μέσοι: Εντουάρντο Καμαβινγκά (Ρεάλ Μαδρίτης), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό), Αντουάν Γκριζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ενγκολό Καντέ (Αλ-Ιτιχάντ), Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Ορελιέν Τσουαμενί (Ρεάλ Μαδρίτης), Βαρέν Ζαΐρ-Εμερί (Παρί Σεν Ζερμέν).

Επιθετικοί: Μπράντλεϊ Μπαρκολά (Παρί Σεν Ζερμέν), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μονάχου), Ουσμάν Ντεμπελέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ολιβιέρ Ζιρού (LA FC), Ραντάλ Κολό Μουανί (Παρί Σεν Ζερμέν), Κιλιάν Εμπαπέ (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρκους Τουράμ (Ίντερ).

Πώς προκρίθηκε:
Ήταν στον 2ο όμιλο της προκριματικής φάσης και τερμάτισε 1η κόντρα σε Ολλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ. Συγκέντρωσε 22 βαθμούς με επτά νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας 29-3 γκολ.

Γαλλία: «Λαμπερή» και διψασμένη για ένα ακόμη Euro

Σχηματισμός:
Στις αναμετρήσεις των «τρικολόρ» ο Ντιντιέ Ντεσάν αρέσκεται να παρατάσσει την ομάδα με σχήμα 4-2-3-1.

Μενιάν – Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντές – Τσουαμενί, Καμαβινγκά-Κομάν, Γκριζμάν, Εμπαπέ – Κολό Μουανί.

Το αστέρι:
Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος επιθετικός δεν είναι μόνο το αστέρι της εθνική ομάδας, αλλά αναμφίβολα όλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Οι «τρικολόρ» περιμένουν πολλά από εκείνον, ενώ φέτος με την Παρί Σεν Ζερμέν έκανε μία πολύ καλή σεζόν, έχοντας 44 γκολ και 10 ασίστ, σε 48 εμφανίσεις. Έχει 77 εμφανίσεις και 46 γκολ με τη Γαλλία.

Αξίζει να τον δεις:
Ενγκολό Καντέ. Το «μηχανάκι» στο κέντρο της εθνικής ομάδας της Γαλλίας επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπειτα από δύο χρόνια και ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Έχει 53 συμμετοχές και 2 γκολ με τους «τρικολόρ».

Γαλλία: «Λαμπερή» και διψασμένη για ένα ακόμη Euro

Προπονητής:
Ντιντιέ Ντεσάν Μαντσίνι. Ο 55χρονος προπονητής είναι στη Γαλλία από το 2012 και όλο αυτό το διάστημα τη διατηρεί στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όχι μόνο του ευρωπαϊκού. Αν και έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ντεσάν δεν έχει οδηγήσει τη Γαλλία και στην κατάκτηση του Euro, με αποκορύφωμα τον χαμένο τελικό του 2016 μέσα στο «σπίτι» της.

Πιθανότητες κατάκτησης:
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις αποδόσεις η Γαλλία είναι το δεύτερο φαβορί για να κατακτήσει τη φετινή διοργάνωση, σε απόδοση 5.50. Αυτό, είναι κάτι που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφενός λόγω του «λαμπερού» και σούπερ ταλαντούχου ρόστερ και φυσικά γιατί μιλάμε για τη φιναλίστ του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γαλλία: «Λαμπερή» και διψασμένη για ένα ακόμη Euro

Το πρόγραμμα στον 4ο όμιλο:
Αυστρία-Γαλλία (17/6, 22:00) – Ντίσελντορφ Αρίνα, Ντίσελντορφ
Ολλανδία-Γαλλία (21/6, 22:00) – Leipzig Stadium, Λειψία
Γαλλία-Πολωνία (25/6, 19:00) – BVB Stadion Dortmund, Ντόρτμουντ

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:
10 (1960, 1984, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016, 2020)

Υψηλότερη θέση:
1η (1984, 2000), 2η (2016)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη: 5η (66.831 βαθμούς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x