Euro

Έβγαλε την υποχρέωση η Ελβετία, νίκη-χρυσάφι στο 93' για Ισραήλ

Η Ελβετία έκανε το καθήκον της απέναντι στην Ανδόρα (3-0) και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον 9ο προκριματικό όμιλο του EURO 2024. Λύτρωση στο 93’ για το Ισραήλ, που νίκησε 1-0 τη Λευκορωσία.

Επιστροφή στις νίκες για την Ελβετία στον 9ο προκριματικό όμιλο του EURO 2024. Μετά τις «κολλητές» ισοπαλίες με Ρουμανία και Κόσοβο, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν επικράτησε 3-0 της Ανδόρας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής και έκανε άλλο ένα βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση.

Η Ελβετία είχε την απόλυτη κατοχή μπάλας, που ξεπερνούσε το 75% και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά, χωρίς επιτυχία, να ανοίξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις στο 23’ και στο 43’, αλλά οι φάσεις εξετάστηκαν από το VAR και ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Σε αυτό το διάστημα, η Ανδόρα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και το γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία της, ήταν επιτυχία.

Με το γκολ που δικαιούνταν, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με τον Ίτεν στο 49’. Το σκηνικό ήταν ίδιο, με τους Ελβετούς να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες και τους ποδοσφαιριστές της Ανδόρας να προσπαθούν να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Αμντουνί, Βάργκας και Στέφεν ήταν μεταξύ αυτών που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, για να έρθει ο Τζάκα στο 84’ να… κλειδώσει τη νίκη. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σακίρι με πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Λύτρωση στο 93’ για το Ισραήλ

Με λυτρωτή τον Γκαβριέλ Κανιτσόφκι (μπήκε ως αλλαγή στο 64’) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, το Ισραήλ έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Λευκορωσίας με σκορ 1-0 και σκαρφάλωσαν στη δεύτερη προνομιούχο θέση, που οδηγεί στα τελικά.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να «καταστρέψουν» τις προσπάθειες των αντιπάλων τους. Μπορεί οι παίκτες του Ισραήλ να είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους και να έχασαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο, οι παίκτες της Λευκορωσίας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Σόλομον, Βάισμαν και Λέμκιν είχαν τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με Βολκόφ, Κοντσεβόι και Μποχάροφ εις διπλούν.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και αν δεν υπήρχε στην εστία της Λευκορωσίας ο Πλοτνίκοφ, θα είχαν ανοίξει το σκορ. Μοιραίος παίκτης ήταν ο Γκλουκ, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Αλόν Χαζάν αύξαναν την πίεση, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και πλέον προσπαθούσαν να κρατήσουν το μηδέν και να φύγουν από το Τελ Αβίβ με τον βαθμό. Τελικά, λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος των καθυστερήσεων, ήρθε ο Κανιτσόφσκι με σουτ μέσα από την περιοχή να νικήσει τον Πλοτνίκοφ και να χαρίσει στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη.

Η βαθμολογία:
Ελβετία-Ανδόρα 3-0

Η 6η αγωνιστική (12/09):

Ελβετία-Ανδόρα 3-0
(49’ Ίτεν, 84’ Τζάκα, 90’+3’ πεν. Σακίρι)

Ισραήλ-Λευκορωσία 1-0
(90’+3’ Κανιτσόφσκι)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x