Euro 2024

Εκνευρίστηκε ο Σπαλέτι με Ελβετό δημοσιογράφο που χαρακτήρισε Ferrari την Ελβετία και Panda την Ιταλία

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι φανερά εκνευρισμένος από ερώτηση-σχόλιο μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από την Ελβετία στους «16» του Euro 2024.

Είχε την πίκρα του, είχε και το… πικάρισμα από τους νικητές στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Ελβετία στους «16» ο προπονητής της Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ελβετός δημοσιογράδος τον ρώτησε πώς νιώθει που η Ελβετία έμοιαζε με Ferrari και η Ιταλία με Fiat Panda και ο τεχνικός των «ατζούρι» έδειξε να δυσανασχετεί.

«Πρέπει να αποδέχεσαι τα πάντα. Ακόμη και άκομψες απόψεις όπως οι δικές σας. Ωραίος ο σαρκασμός σας, τι να πω… Κάνατε καλύτερη δουλειά από μας, θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι την επόμενη φορά», απάντησε.



Ο Σπαλέτι, πάντως, ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα της Ιταλίας και τόνισε την ανάγκη για δομικές αλλαγές. «Εγώ είμαι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη. Εγώ επέλεξα τους παίκτες και δεν είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνισή μας στους ‘16’ και κόντρα στην Ισπανία. Για τα άλλα δύο ματς είμαι μερικώς ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε. Όλοι οι άλλοι προπονητές είχαν 20 ματς πριν το Euro και κάποιοι ακόμη και 30. Εγώ μόλις δέκα και ήδη ήμασταν υπό πίεση. Ξέρω πως έχουμε υποχρέωση να κερδίζουμε και θα πρέπει να γνωρίσω την ομάδα μου καλύτερα για να την προετοιμάσω και καλύτερα. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών και μας έλειψε η ένταση σε σχέση με την Ελβετία. Το μέλλον της εθνικής ομάδας ίσως απαιτεί διαφορετικές επιλογές. Θέλουμε παίκτες με μεγαλύτερη αθλητικότητα. Δυσκολευτήκαμε πολύ στις προσωπικές μονομαχίες», ανέφερε.

«Θεωρώ πως αξίζαμε να περάσουμε από τον όμιλό μας, που ήταν δύσκολος, αλλά δεν είδαμε μια ομάδα με θεμέλια στα οποία μπορούμε να χτίσουμε. Θεωρώ πως αυτό μας δίδαξε η εμπειρία αυτής της διοργάνωσης. Το αποτέλεσμα που φέραμε δεν οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Μπορείς να επιλέξεις άλλους παίκτες, αλλά αν δεν βελτιωθούμε στο κομμάτι της έντασης δεν θα δούμε διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό έκανε τη διαφορά με την Ελβετία. Δεν είναι δικαιολογία. Αποτύχαμε γιατί έκανα λάθος επιλογές. Αλλά ποτέ δεν φταίνει οι παίκτες. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως πρέπει να αλλάξουμε πράγματα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x