Euro

Σλοβενία: Επιστροφή σε μεγάλη διοργάνωση με… πράσινο χρώμα και με ελπίδες για διάκριση!

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Σλοβενίας των Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς εν όψει του Euro 2024.

Πέρασαν 24 χρόνια για να δούμε ξανά την Εθνική Σλοβενίας σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, ωστόσο η μεγάλη ώρα για αυτήν ήρθε, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση! Για πρώτη φορά μετά το Euro του 2000, όταν η παρέα του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, αποκλείστηκε πρόωρα από τον θεσμό, η Σλοβενία επιστρέφει με μια φουρνιά άκρως ταλαντούχα και με έντονο το πράσινο χρώμα!

Μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών, η ομάδα του Mατίας Κεκ, θέλει να αποδείξει ότι ήρθε για να... μείνει!

Με άκρως ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, όπως ο σπουδαίος τερματοφύλακας της Ατλέτικο, Γιαν Όμπλακ, αλλά και τους Ζάιτς, Λόβριτς, Σέσκο, Ίλιτσιτς, Μλάκαρ, αλλά και τους «Έλληνες», Μπένιαμιν Βέρμπιτς, Άντραζ Σπόραρ και Άνταμ Τσέριν που την τελευταία διετία αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό, η Σλοβενία, θέλει να συνδυάσει στα γήπεδα της Γερμανίας τη δύναμη, με το ταλέντο, αλλά και την ελπίδα ότι θα καταφέρει για πρώτη φορά να προκριθεί σε νοκ-άουτ φάση.

Πως προκρίθηκε:

Η Σλοβενία θα μπορούσε να θεωρηθεί «τυχερή» καθώς κληρώθηκε στον όγδοο όμιλο των προκριματικών, με αντιπάλους τη Δανία, τη Φινλανδία, το Καζακστάν, τη Βόρεια Ιρλανδία και τον Σαν Μαρίνο. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση, η οποία έδωσε το απευθείας εισιτήριο για το Euro χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς κόντρα στο Καζακστάν, επικρατώντας 2-1 και φτάνοντας στους 22 βαθμούς, όσους είχε και η Δανία. Επτά νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες η συγκομιδή της στα προκριματικά με τέρματα 20-9.



H αποστολή:

Tερματοφύλακες: Γιαν Όμπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Βιντ Μπέλεκ (AΠΟΕΛ), Iγκόρ Βέκιτς (Βέιλε), Mάτεβτς Βίντοβτσεκ (Ολύμπια Λιουμπλιάνας)

Αμυντικοί: Γιούρε Μπάλκοβετς (Aλάνιασπορ), Γιάκα Μπιγιόλ (Oυντινέζε), Μίχα Μπλάζιτς (Λεχ Πόζναν), Ντέιβιντ Μπρεκάλο (Oρλάντο Σίτι), Βάνια Ντρκούσιτς (Σότσι), Έρικ Γιανζά (Γκόρνικ Ζάμπρζε), Ζαν Κάρνιτσνικ (Tσέλιε), Πέταρ Στογιάνοβιτς (Σαμπντόρια), Ζαν Ζάλετελ (Bίμποργκ)

Mέσοι: Τίμι Έλσνικ (Ολύμπια Λιουμπλιάνας), Άνταμ Τσέριν (Παναθηναϊκός), Γκόρεντς Στάνκοβιτς (Στουρμ Γκρατζ), Tόμι Χόρβατ (Στουρμ Γκρατζ), Γιάσμιν Κούρτιτς (Σουντιρόλ), Σάντι Λόβριτς (Σπέτσια), Μπένιαμιν Βέρμπιτς (Παναθηναϊκός), Μίχα Ζάιτς (Φενέρμπαχτσε), Άντριαν Ζελίκοβιτς (Σπαρτάκ Τρνάβα), Νίνο Ζούγκαλ (Mπόντο/Γκλιμντ)

Επιθετικοί: Ζαν Τσέλαρ (Λουγκάνο), Ίλιτσιτς (Μάριμπορ), Γιάν Μλάκαρ (Πίζα), Μπένιαμιν Σέσκο (Λειψία), Άντραζ Σπόραρ (Παναθηναϊκός), Ζαν Βιπότνικ (Mπορντό), Λούκα Ζάχοβιτς (Πογκόν Στσέτσιν)

Σχηματισμός:

Mε ένα τολμηρό, αλλά και συνάμα συμπαγές 4-4-2 ο Ματίας Κεκ, παρέταξε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εθνική Σλοβενίας και έκτοτε δεν το αλλάζει ποτέ.

Όμπλακ- Κάρνιτσικ, Μπλάζιτς, Μπίγιολ, Mπάλκοβετς- Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Ζάιτς, Μλάκαρ - Σέσκο, Σπόραρ

Euro 2024: Η παρουσίαση της Σλοβενίας

Το αστέρι:

Παρότι ο Ίλιτσιτς επέστρεψε για την τελευταία του «παράσταση» με την εθνική, το μεγάλο αστέρι της ομάδας δεν είναι άλλο από τον Μπέντζαμιν Σέσκο. O 21χρονος ποδοσφαιριστής, μετακινήθηκε το καλοκαίρι του 2023 από τη Ζάλτσμπουργκ στη Λειψία, έναντι 24 εκατ. ευρώ. τα οποία και απόσβεσε αμέσως, με 18 γκολ και έξι ασίστ σε 42 συνολικά εμφανίσεις. Μέλος όλων των εθνικών ομάδων της Σλοβενίας έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα το 2021 και έκτοτε μετρά 11 τέρματα σε 28 ματς.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Σλοβενίας

Προπονητής:
H εμπειρία του Τόμας Κεκ στους πάγκους δεν είναι μικρή, αφού στα 62 του χρόνια έχει προπονήσει τρεις συλλόγους (Μάριμπορ, Αλ Ιτιχάντ, Ριέκα), ενώ πλέον διανύει τη δεύτερη θητεία του στην εθνική Σλοβενίας.

Πιθανότητες κατάκτησης:
Σύμφωνα με τις αποδόσεις η Σλοβενία είναι στην 21η θέση στη σειρά των φαβορί για την κατάκτηση σε απόδοση 201.00. Στόχος της είναι να περάσει από τον όμιλο κάτι το οποίο φαντάζει δύσκολο, απέναντι σε Αγγλία, Δανία και Σερβία.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Σλοβενίας

Το πρόγραμμα της στον τρίτο όμιλο:
Σλοβενία-Δανία (16/6, 19:00) - MHPArena - Στουτγκάρδη
Σλοβενία-Σερβία (20/6, 16:00) - Allianz Arena - Μόναχο
Αγγλία-Σλοβενία (25/6, 22:00) - Ράιν Ένερτζι Στάντιον - Κολονία

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:
1 (2000)

Yψηλότερη θέση
16η (2000)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη:
25η (1,427.84 βαθμούς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x