Euro

Ρουμανία: Μετά τα προκριματικά θέλει να κάνει την έκπληξη και στο Euro

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Ρουμανίας ενόψει του Euro 2024…

Ελπίδες για κάτι μεγάλο δεν τρέφει αλλά δεν πηγαίνει στα γήπεδα της Γερμανίας απλώς για να έχει μία παρουσία. Η Ρουμανία στοχεύει σε άλλη μία έκπληξη στον όμιλο του Euro 2024, όπως έκανε και σε αυτόν των προκριματικών που κατάφερε να κατακτήσει αυτή την πρώτη θέση πανάξια από την Ελβετία η οποία φάνταζε ως το φαβορί για κάποιους.

Ο Ιορντανέσκου κατάφερε να επαναφέρει τη Ρουμανία στις μεγάλες διοργανώσεις μετά την απουσία της στο προηγούμενο ευρωπαϊκό και έχει κερδίσει την εκτίμηση των πάντων στη χώρα. Ποδόσφαιρο φαντεζί δεν παίζει, στηρίζεται στην καλή της άμυνα και στην ανασταλτική της λειτουργία και στις γρήγορες επιθέσεις.

Στην άμυνα ξεχωρίζει ο Ράντου Ντραγκουσίν ο οποίος αγωνίζεται στην Τότεναμ, ενώ σημαντικές παρουσίες είναι αυτές του Στάνκιου, ο αρχηγός της ομάδας, όπως και οι Γκεόργκε Πούσκας και Ιάνις Χάτζι, γιος του μεγάλου Γκεόργκι Χάτζι.

Η Ρουμανία στο μεγαλύτερο βαθμό έχει στο ρόστερ της παίκτες από το ρουμανικό πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως μειονέκτημα. Ο Ιορντανέσκου έχει εμπιστευθεί τις περισσότερες φορές τους παίκτες αυτούς, χτίζοντας μια ομάδα η οποία έχει ομοιογένεια και μπορεί να θεωρηθεί ως σκληροτράχηλη.

Η αποστολή
Τερματοφύλακες
: Φλορίν Νίτα (Γκαζιάντεπ), Οράτιου Μολντοβαν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Στέφαν Ταρνοβάνου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Ραζβάν Σάβα (Κλουζ)
Αμυντικοί: Αντριάν Ρους (Πάφος), Αντρέι Μπούρκα (Αλ-Οκχούντ), Αντρέι Ράτιου (Ράγιο Βαγιεκάνο), Μπογκντάν Ρακοβιταν (Ράκοφ Τσεστοχοβα), Ιονούτ Νεντελκεάρου (Παλέρμο), Νικουσορ Μπάνκου (Ουνιβερσιτατεα Κραϊόβα), Ράντου Ντραγκουσίν (Τότεναμ), Βασίλιε Μόγκος (Κλουζ)
Μέσοι: Αντριαν Σουτ (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αλεξάντρου Κικαλντάου (Κόνιασπορ), Ντάριους Ολάρου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Φλορινελ Κόμαν (Στεάουα Βουκουρεστίου), Ιάνις Χάτζι (Αλαβές δανεικός από Ρέιντζερς), Μάριους Μάριν (Πίζα), Νικολάε Στανκιου (Νταμάκ), Ραζβάν Μαρίν (Εμπολι), Βαλεντίν Μιχάιλα (Πάρμα), Ντένις Μαν (Πάρμα), Ντέιαν Σορέσκου (Γκαζιάντεπ), Κονσταντίν Γκραμενι (Φαρούλ Κονστάντα)
Επιθετικοί: Ντένις Αλιμπετς (Μουαιτέρ), Ντένις Ντράγκους (Γκαζιαντέπ), Γκεόργκε Πούσκας (Τζένοα), Ντάνιελ Μπιρλιγκέα (Κλουζ).



Πώς προκρίθηκε: Πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία. Τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ελβετία, η οποία κατά πολλούς φάνταζε ως το φαβορί για την πρωτιά. Οι άλλες ομάδες του ομίλου ήταν οι Ισραήλ, Λευκορωσία, Κόσοβο και Ανδόρα. Μεγάλο κλειδί στην πορεία της η αμυντική της λειτουργία. Δέχθηκε μόλις 5 τέρματα και σκόραρε 16 φορές, η δεύτερη καλύτερη επίδοση στον όμιλο.

Σχηματισμός: Ο Ιορντανέσκου επιλέγει συνήθως έναν σχηματισμό 4-2-3-1 με μεγάλη προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία.
Μολντοβαν - Ρατιου, Ντραγκουσίν, Μπούρκα, Μπάνκου - Μαριν, Μαν - Χάτζι, Στάνκιου, Ντράγκους - Πούσκας.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Ρουμανίας

Το αστέρι: Ο Ράντου Ντραγκουσίν είναι το αστέρι της ομάδας. Ο παίκτης που αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και την Τότεναμ η οποία ξόδεψε το ποσό των 25 εκατομμυρίων για να τον κάνει δικό της από την Τζένοα. Είναι ο στυλοβάτης της άμυνας και ο παίκτης που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την ομάδα.

Αξίζει να τον δεις: Τον Νικολάε Στάνκιου. Ο αρχηγός της ομάδας και ο παίκτης από τον οποίο περνάει η μπάλα για την όποια επιθετική προσπάθεια θα κάνει η Ρουμανία. Μπορεί να μην έχει την εμπειρία από ένα μεγάλο πρωτάθλημα, αλλά είναι ο ποδοσφαιριστής που εκτιμάται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην παρουσία της Ρουμανίας στη διοργάνωση.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Ρουμανίας

Προπονητής: Ο Εντουάρντ Ιορντανέσκου, γιος του Ανχελ , ενός από τους μεγαλύτερους προπονητές που έχει βγάλει η χώρα που είχε αναλάβει και την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας. Ο Ιορντανέσκου, ο οποίος σαν παίκτης είχε φορέσει και τη φανέλα του Πανιωνίου, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στην χώρα του. Ανέλαβε το πόστο του προπονητή στην εθνική Ρουμανίας στις 25 Ιανουαρίου 2022 και κατάφερε μετά από ένα διάστημα περισσότερο από έναν χρόνο να οδηγήσει την ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή η επιτυχία ώθησε τους Ρουμάνους να τον αναδείξουν ως τον προπονητή της χρονιάς για τη χώρα το 2023.
Στην θητεία του γενικότερα εμπιστεύεται το 4-2-3-1 με την ομάδα του να αναζητά τις αντεπιθέσεις για να σκοράρει.

Πιθανότητες κατάκτησης: Λιγοστές οι πιθανότητες για τη Ρουμανία με τις στοιχηματικές να την θεωρούν ότι είναι 20η στη σχετική λίστα με απόδοση 225.00.



Το πρόγραμμα:
Ρουμανία-Ουκρανία (17-06, 16:00) Μόναχο
Βέλγιο-Ρουμανία (22-06, 22:00) Κολωνία
Σλοβακία-Ρουμανία (26-06, 19:00) Φρανκφούρτη

Προηγούμενες συμμετοχές: 5 (1984, 1996, 2000, 2008, 2016)
Υψηλότερη θέση: Προημιτελικά στο Euro 2000

Θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη: 26η θέση με 21.375 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x