Euro

Αυστρία: Με… φόρα από τα προκριματικά για το κάτι παραπάνω

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Αυστρίας του Ραλφ Ράνγκνικ εν όψει του Euro 2024.

Το μεγάλο «όπλο» της Αυστρίας είναι η… κεκτημένη ταχύτητα από την πολύ καλή παρουσία της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την οποία μπαίνει στα τελικά της διοργάνωσης.

Τα… δύσκολα, αφορούν στην παρουσία της στον 4ο όμιλο του Euro 2024, όπου συνυπάρχει με τις Γαλλία, Ολλανδία και Πολωνία. Ένα δύσκολο γκρουπ το οποίο, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, δεν αφήνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια...

Από την άλλη πλευρά, όμως, με δεδομένο ότι οι τέσσερις καλύτερες ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων θα πάρουν κι αυτές από ένα «εισιτήριο» για τους «16» του τουρνουά, αν μη τι άλλο μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι θα τα καταφέρει.

Προφανώς, τα… πάντα θα κριθούν από τον «τελικό» της Αυστρίας με την Πολωνία. Αυτό είναι το προαπαιτούμενο, συν ότι καταφέρει να μαζέψει σε βαθμολογικό επίπεδο απέναντι στα δύο άλλα φαβορί του ομίλου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, «τα παιδιά», όπως τους αποκαλούν χαϊδευτικά στην πατρίδα τους, δείχνουν να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και να έχουν το πάνω χέρι!

Όχι πως, αν δεν τα καταφέρουν τελικά θα τους πει κανείς και τίποτα… Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για την τέταρτη, μόλις, παρουσία της Αυστρίας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τρίτη διαδοχική.

Από την άλλη φυσικά… τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και από την στιγμή που υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μια διάκριση, ουδείς στο «στρατόπεδο» δεν θα προσπαθήσει να κάνει το… βήμα παραπάνω, με μια πρόκριση αρχικά στα νοκ άουτ και, γιατί όχι, ακόμα και στα προημιτελικά του τουρνουά, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας!

Το έντονο γερμανικό χρώμα στην αποστολή, μέσω της παρουσίας του «αμφιτρύωνα» Ραλφ Ράνγκνικ, αλλά και ούτε λίγο ούτε πολύ 13 ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα γήπεδα της Bundesliga, μπορεί και να αποδειχτεί ο κρυφός άσος στο μανίκι, στην προσπάθεια αυτή που θα γίνει από όλους…

Η αποστολή:
Τερματοφύλακες:
Νίκλας Χεντλ (Ραπίντ Βιέννης), Χάιντς Λίντνερ (Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ), Πάτρικ Πεντς (Μπρόντμπι).

Αμυντικοί: Φλάβιους Ντάνιλιουτς (Ζάλτσμπουργκ), Κέβιν Ντάνσο (Λανς), Φίλιπ Λίνχαρτ (Φράιμπουργκ), Φίλιπ Εμβενέ (Μάιντς), Στέφαν Πος (Μπολόνια), Λέοπολντ Κουέρφελντ (Ραπίντ Βιέννης), Γκέρνοτ Τράουνερ (Φέγενορντ), Μαξιμίλιαν Βέμπερ (Γκλάντμπαχ).

Μέσοι: Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ (Λειψία), Φλόριαν Γκρίλιτς (Χοφενχάιμ), Μάρκο Γκριλ (Ραπίντ Βιέννης), Φλόριαν Κάιντς (Κολωνία), Κόνραντ Λάιμερ (Μπάγερν Μονάχου), Αλεξάντερ Πρας (Στουρμ Γκρατς), Μαρσέλ Ζάμπιτσερ (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Ρομάνο Σμιντ (Βέρντερ Βρέμης), Ματίας Ζάιντλ (Ραπίντ Βιέννης), Νικόλας Ζάιβαλντ (Λειψία), Πάτρικ Βίμερ (Βόλφσμπουργκ).

Επιθετικοί: Μάρκο Αρναούτοβιτς (Ίντερ), Μαξιμίλιαν Έντρουπ (Χάρτμπεργκ), Μίχαελ Γκρέγκοριτς (Φράιμπουργκ), Αντρέας Βάιμαν (Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον).

Πώς προκρίθηκε:
Ήταν στον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης και τερμάτισε 2η κόντρα σε Αζεμπαϊτζάν, Βέλγιο, Εσθονία και Σουηδία. Έκανε έξι νίκες, μια ισοπαλία και άλλη μια ήττα, έχοντας 17-7 γκολ.

Σχηματισμός:
Σε 20 αναμετρήσεις έχει οδηγήσει την εθνική Αυστρίας ο Ραλφ Ράνγκνικ μέχρι σήμερα, έχοντας για «βάση» του το 4-4-2, ενώ στα τελευταία φιλικά δοκίμασε και το 4-2-3-1.

Lίντνερ, Πος, Ντάνσο, Λίνχαρτ, Εμβενέ, Λάιμερ, Ζάιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Βίμερ, Γκρέγκοριτς, Μπάουμγκαρτνερ.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Αυστρίας

Το αστέρι:
Μαρσέλ Ζάμπιτσερ.
Εκ των αρχηγών της εθνικής ομάδας, έντονη προσωπικότητα στα αποδυτήρια και… πασπαρτού μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ, μεταφέρθηκε πίσω από τον εκάστοτε επιθετικό, ενώ παίζει πλέον στον άξονα. Με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε 40 εμφανίσεις φέτος, με έξι γκολ και εννιά ασίστ σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Στην Αυστρία μετράει 78 συμμετοχές και 17 τέρματα και με την απώλεια του Αλάμπα οι «ευθύνες» του μεγαλώνουν.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Αυστρίας

Αξίζει να τον δεις:
Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ.
Από τις… εμπνεύσεις του αναμένεται να κριθεί, εν πολλοίς, η παρουσία της ομάδας μετά την φάση των ομίλων. Ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και πίσω από τον σέντερ φορ, ο 24χρονος άσος της Λειψίας έκανε μια πολύ γεμάτη σεζόν με τους «κόκκινους ταύρους». Κατέγραψε 40 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, με πέντε γκολ και τρεις ασίστ, έχοντας κυρίως τον ρόλο του «έξω αριστερά», αν και επιτελικός μέσος.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Αυστρίας

Προπονητής:
Ραλφ Ράνγκνικ.
Ο 65χρονος προπονητής είναι στο «τιμόνι» από τον Απρίλιο του 2022, υπογράφοντας αρχικά διετές συμβόλαιο το οποίο ανανεώθηκε αυτόματα για δύο επιπλέον έτη, λόγω της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024. Σε 20 παρουσίες, μετράει 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Κάθεται για πρώτη φορά είναι σε πάγκο εθνικής ομάδας, ενώ επί των ημερών του η Αυστρία «υποβιβάστηκε» στο UEFA Nations League Β. Το όνομά του «έπαιξε» και για τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, πρόσφατα. Διαθέτει πλούσια εμπειρία από το πέρασμά του από τις Στουτγκάρδη, Αννόβερο, Σάλκε, Χόφενχαϊμ, Λειψία και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πιθανότητες κατάκτησης:
Σύμφωνα με τις αποδόσεις η Αυστρία είναι στην 12η θέση στη σειρά των φαβορί για την κατάκτηση σε απόδοση 51.00. Προφανώς, πρόκειται για ένα ξεκάθαρο αουτσάιντερ όχι μόνο για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά ακόμα και για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Αυστρίας

Το πρόγραμμα στον 4ο όμιλο:
Αυστρία-Γαλλία (17/6, 22:00) - Ντίσελντορφ
Πολωνία-Αυστρία (21/6, 19:00) - Βερολίνο
Ολλανδία-Αυστρία (25/6, 19:00) - Βερολίνο

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:
3 (2008, 2016, 2020)

Υψηλότερη θέση:
Φάση των 16 (2020)

Θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη: 13η (1.554,86 βαθμούς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x