Ελλάδα

«Λευκό» από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στις τροποποιήσεις του Καταστατικού της ΕΠΟ

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι τροποποιήσεις του Καταστατικού της ΕΠΟ με τις οποίες ο Μάκης Γκαγκάτσης αποκτά υπερεξουσίες με σκοπό να αμείβεται.

Με δύο «λευκά» από τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και με 61 θετικές ψήφους, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΠΟ που διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης (26/9) σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ενέκρινε τις τροποποιήσεις του Καταστατικού της ομοσπονδίας.

Η σημαντικότερη εξ αυτών αφορά τις αρμοδιότητες του προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, καθώς σε εκείνον πλέον περνούν και οι αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Διευθυντή (CEO)!

Η θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή και οι εξουσίες που την συνόδευαν (σύμφωνα με όσα προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη), ουσιαστικά καταργείται και επανέρχεται στα δεδομένα προ του 2021, όπου υπήρχε απλά ένας Εκτελεστικός Γραμματέας με περιορισμένες αρμοδιότητες.

Σκοπός της αλλαγής αυτής, είναι ο πρόεδρος να μετατραπεί σε εκτελεστικό πρόεδρο και με αυτό το «τρικ» να μπορεί να αμείβεται.

Όπως παραδέχτηκε βέβαια και ο ίδιος ο Μάκης Γκαγκάτσης, «για το θέμα της αμοιβής απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, για την οποία είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο».

Μία άλλη τροποποίηση του Καταστατικού αφορούσε την Ένωση Προπονητών, η οποία θα έχει πλέον δύο (και όχι μία όπως όλες οι Ενώσεις) ψήφους στις Γενικές Συνελεύσεις. Για την διάταξη αυτή εξέφρασαν επιφυλάξεις οι ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Δυτικής Αττικής και ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, που μίλησαν για «φιλοσοφία διακρίσεων» καθώς δεν θα είναι πλέον ισότιμες και ισοδύναμες οι ψήφοι όλων των Ενώσεων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x