Κύπελλο Ελλάδας

Ένα και καλό!

Μια γκολάρα του Απόστολου Βέλλιου ήταν αρκετή για να σφραγίσει ο Ηρακλής την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου με το 1-0 στο Καυτανζόγλειο επί της ζόρικης Βέροιας.

Στο πρώτο παιχνίδι αρκούσε ένα γκολ του Μπαρτολίνι για να πάρει το προβάδισμα πρόκρισης.

Στον επαναληπτικό ο Ηρακλής χρειάστηκε μια γκολάρα του Απόστολου Βέλλιου για να επικρατήσει 1-0 της ζόρικης Βέροιας και να κλειδώσει επίσημα την είσοδό του στα προημιτελικά του θεσμού.

Την ευκαιρία της χρονιάς έχασε στο 90’ ο επιθετικός του Γηραιού, που έστειλε τη μπάλα άουτ προ κενής εστίας.

Το ματς:


Η Βέροια μπήκε πιο ζωηρά στο παιχνίδι και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, που περιορίστηκαν στην άμυνα. Ο Γεωργιάδης ήταν ο κύριος εκφραστής της πίεσης που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι, χωρίς όμως να φτάσουν στην μεγάλη φάση, στο πρώτο 20λεπτο.

inner

Ο Ηρακλής άρχισε να ανεβάζει στροφές, με τον Ρομάνο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 24’, όταν το σουτ του από πολύ κοντά κόντραρε στα σώματα, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Βέλλιος πλάσαρε, όμως ο Λόπεζ απομάκρυνε και ο Γιαννούλης έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Ρομάνο.

Η Βέροια συνέχισε να ψάχνει το γκολ, όμως και πάλι ο Γηραιός ήταν αυτός που και πάλι έφτασε πιο κοντά στο να το πετύχει. Στο 37’ ο Λόπεζ απομάκρυνε πλασέ του Ρομάνο και στο 40’ η κεφαλιά του Πασά κατέληξε άουτ.

inner

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αρκετά στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που κυριάρχησε, με εξαίρεση το άστοχο σουτ του Γιωργιάδη στο 57’ και διπλή ευκαιρία του Σιόντη που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον... χαλαρό, σήμερα, Χουάντσερσον.

Στο 72’, όμως, «χτύπησε» ο Απόστολος Βέλλιος. Ο επιθετικός του Ηρακλή σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του με έναν «κεραυνό» απ’ το ύψος της περιοχής.

inner

Από κει και πέρα, η Βέροια έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ένα ακόμα γκολ, όμως στο 90’ ο Βέλλιος έχασε ευκαιρία… από τις λίγες. Σουτ του Μπουκουβάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Βέροιας, η μπάλα έφτασε στον Βέλλιο, ο οποίος μόνος του και προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα άουτ.



Λεπτό προς λεπτό:




Οι συνθέσεις:


Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, Πασάς (76’ Κυριακίδης), Βέλλιος, Ρομάνο (60’ Μπουλούτ), Τσιλιανίδης (88’ Πουρτουλίδης).

Στον πάγκο οι: Περνίς, Ζαμπάζης, Τσότρας, Λουκίνας.

Βέροια (Γ. Γεωργιάδης): Λόπεζ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (76’ Νάστος), Αρτσε, Μαγέφκσι (72’ Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Αμπντού (79’ Μελικιώτης)

Στον πάγκο οι Βασιλειάδης, Μαλόν, Ξόμπλιος, Καρακώστας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x