Γενικά

Αποχωρεί από την εθνική Ελβετίας ο Σερ

Ο Φάμπιαν Σερ ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέσω instagram πως αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνική Ελβετίας στα 32 του.

Τέλος από την εθνική Ελβετίας ο Φάμπιαν Σερ. Ο 32χρονος διεθνής σέντερ μπακ της Νιούκαστλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του μετά και τη συμμετοχή του στα προημιτελικά του Euro της Γερμανίας και δεν θα αγωνιστεί καν στα δύο πρώτα ματς του φετινού Nations League τον Σεπτέμβριο κόντρα σε Δανία κι Ισπανία.

Ο Σερ ανακοίνωσε την απόφασή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram.

Αναλυτικά, αναφέρει πως: «Ύστερα από περισσότερα από δέκα χρόνια και 86 παιχνίδια για την Ελβετία, έχει έρθει η ώρα να πω "αντίο". Μου επετράπη να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα και τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Με γέμισε με μεγάλη υπερηφάνεια να περπατώ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αυτού του κόσμου με τον ελβετικό σταυρό στο στήθος μου...

Μου επετράπη να ζήσω απίστευτα όμορφες στιγμές με τη "Nati" και τα συναισθήματα που μου επετράπη να βιώσω θα με συνοδεύουν σε όλη τη ζωή μου. Είναι, επίσης, ώρα να πω "ευχαριστώ": Στους συμπαίκτες μου, το επιτελείο και τους προπονητές και, φυσικά, στην οικογένεια και το περιβάλλον μου. Χωρίς εσάς, αυτό το ταξίδι δεν θα ήταν δυνατό! Πάνω απ' όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Ελβετούς φιλάθλους που με έχουν υποστηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό ήταν τα πάντα για μένα και θα σας "κουβαλάω" στην καρδιά μου».

Ο Σερ έκανε ντεμπούτο στην εθνική Ελβετίας στο νικηφόρο 1-0 φιλικό με τη Βραζιλία τον Αύγουστο του 2013. Αγωνίστηκε στα Μουντιάλ του 2014, του 2018 και του 2022, όπως και στα Euro του 2016, του 2020 και του 2024. Στις 86 συμμετοχές του με το εθνόσημο, σημείωσε 8 γκολ κι έδωσε 9 ασίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x