Γερμανία

«Μίλησαν» παράδοση και… φόρμα για την Φράιμπουργκ

Η Φράιμπουργκ πήρε την τρίτη σερί νίκη της στη Bundesliga φέτος αλλά και επί της Χέρτα Βερολίνου, με 4-1 και πρωταγωνιστή τον Γκρίφο που είχε γκολ κι ασίστ.

Η Φράιμπουργκ επικράτησε με 3-1 της Χέρτα Βερολίνου, σημειώνοντας την τρίτη σερί νίκη της στο γερμανικό πρωτάθλημα αλλά και απέναντι στην αντίπαλό της, που δεν κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με… γκολ από τα αποδυτήρια και τον φορμαρισμένο Γκρίφο να σκοράρει για τέταρτη φορά στα πέντε τελευταία ματς, κάνοντας το 1-0 με κεφαλιά-ψαράκι μόλις στο 7’!

Στη συνέχεια κατάφεραν να διατηρήσουν σχετικά εύκολα το υπέρ τους προβάδισμα, ωστόσο στην επανάληψη οι «πρωτευουσιάνοι» παρουσιάστηκαν αλλαγμένοι προς το καλύτερο κι ακολούθησε μονότερμα.

Συγκεκριμένα, στο 51’ η Χέρτα είχε δοκάρι με την κεφαλιά του Σταρκ κι ενώ υπήρξε χέρι αλλά όχι πέναλτι στο ξεκίνημα της φάσης.
Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ακολούθησε η ισοφάριση από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Λουκεμπάκιο από ασίστ του Ντιλροσούν!

Με το μομέντουμ υπέρ τους οι παίκτες της Χέρτα είχαν στο 56ο λεπτό και δεύτερο δοκάρι, με το σουτ του Ντιλροσούν από θέση μέσα δεξιά, ενώ στο 58’ ακολούθησε απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Πιάτεκ.

Ωστόσο, στην αμέσως επόμενη φάση, από λάθος διώξιμο του Νταρίντα η μπάλα «στρώθηκε» στον Ντεμίροβιτς που με σκαστό σουτ εντός περιοχής, νίκησε τον Σβόλοφ κι έκανε το 2-1 για την Φράιμπουργκ, κόντρα στη ροή του αγώνα!

Παράλληλα, πάλι από στατική φάση, στο 67’, η ομάδα του Μπράισγκαου πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Γκρίφο, ο Γκούλντε με κεφαλιά άνοιξε… λογαριασμό για φέτος, πετυχαίνοντας παράλληλα το 3-1.

Από εκεί και μετά, η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία κατέρρευσε, για να ακολουθήσουν χαμένες ευκαιρίες από πλευράς Φράιμπουργκ για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Με τον Πέτερσεν να το κάνει πράξη τελικά, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο Χέλερ, για το τελικό 4-1…

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Παρασκευή (18/12)
Ουνιόν Βερολίνου-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
(56’ Αβονίγι, 78’ Φρίντριχ – 60’ Μουκόκο)

Σάββατο (19/12)
Λειψία-Κολωνία 0-0

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 1-2
(34' πεν. Στιντλ - 75' Κράμαριτς, 86' Σεσενιόν)

Σάλκε-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-1
(53' Κλος)

Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης 0-1
(90' Ντίνκτσι)

Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2
(53' αυτ. Φράμπεργκερ, 87' Ιλζάνκερ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(14' Σικ - 43', 90'+3' Λεβαντόβσκι)

Κυριακή (20/12)
Φράιμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 4-1
(7' Γκρίφο, 59' Ντεμίροβιτς, 67' Γκούλντε, 90'+4' πεν. Πέτερσεν - 52' Λουκεμπάκιο)

Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη (19:00)

Η επόμενη (14η) αγωνιστική

Σάββατο (2/1)
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία-Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Ουνιόν Βερολίνου
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Γκλάντμπαχ
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε (19:30)
Στουτγκάρδη-Λειψία (21:30)

Κυριακή (3/1)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x