Γερμανία

Τεσσάρα η Ντόρτμουντ με… σερβιτόρο Ρέινα, ανατροπή και κορυφή για Φρανκφούρτη

Με τον Ρέινα να δίνει τρεις ασίστ η Μπορούσια νίκησε 4-0 την Φράιμπουργκ, ενώ η Άιντραχτ κέρδισε 2-1 με ανατροπή τη Χόφενχαϊμ κι ανέβηκε πρώτη στη Bundesliga. Βασικός ο Μαυροπάνος, αλλαγή ο Λημνιός.

Επιστροφή στις νίκες για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία όπως φανερώνει και το 4-0 επί της Φράιμπουργκ στο «Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ», έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρέινα. Ο Αμερικανός άσος «έφτιαξε» και τα τρία τέρματα των Βεστφαλών, τα δύο για τον Χάαλαντ ο οποίος όπως και την πρώτη σκόραρε δις κι έφτασε τα τέσσερα τέρματα σε τρεις αγωνιστικές. Ενώ ο Νορβηγός επιθετικός μετατράπηκε σε πασέρ στις καθυστερήσεις «σερβίροντας» στον Πάσλακ που έκανε… σεφτέ για φέτος και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα…





Η Άιντραχτ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Χόφενχαϊμ, χάρη σε ένα ακόμα τέρμα -ποιού άλλου;- του Κράμαριτς, ο οποίος έφτασε ήδη τα έξι μετά από τρεις αγωνιστικές, αλλά τελικά κατάφερε να κερδίσει με 2-1 μέσα στην Φρανκφούρτη και παράλληλα να ανέβει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ούσα αήττητη. Την ανατροπή των «αετών» φρόντισε και… υπέγραψε πάλι ο Καμάντα, με τον Ιάπωνα μέσο να ισοφαρίζει και να βγάζει τον Αντρέ Σίλβα «φάτσα» με το 2-1, το οποίο ωστόσο πέτυχε στην εξέλιξη της φάσης ο Ντοστ!





Ο Κώστας Μαυροπάνος ξεκίνησε στην 11άδα της Στουτγκάρδης και στο ισόπαλο 1-1 με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, για να γίνει αλλαγή στο 70’. Οι «ασπιρίνες» πήραν το προβάδισμα με γκολ από… τα αποδυτήρια, το «παρθενικό» του Σικ, ωστόσο απέτυχαν να «κεφαλαιοποιήσουν» την ανωτερότητά τους με ένα δεύτερο τέρμα. Μοιραία, δέχτηκαν και την ισοφάριση, από τον Κάλαϊτζιτς που σκόραρε για τρίτη διαδοχική αγωνιστική, χαρίζοντας στους Σουηβούς έναν βαθμό.





Σε… περίπατο μετέτρεψε η Γκλάντμπαχ το ντέρμπι της Ρηνανίας, με το τελικό 1-3 να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της αλλά παράλληλα να αφήνει την Κολωνία για 13η φορά χωρίς νίκη, σε ματς της Bundesliga! Τα «πουλάρια» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, από το σουτ με το δεξί του Πλεά και την κεφαλιά του Λάινερ και ισάριθμες ασίστ του Χόφμαν, ενώ ακολούθησε και τρίτο γκολ από τον αρχηγό τους. Ο Κώστας Λημνιός πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 66’, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά τους «τράγους», που σημείωσαν απλά το… γκολ της τιμής.





Η Βέρντερ Βρέμης νίκησε με 1-0 την Αρμίνια Μπίλεφελντ και πήρε το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντό» της στο γερμανικό πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας παράλληλα τη νεοφώτιστη ομάδα στην πρώτη της ήττα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία μέσα στο 2020! Ο Μπιτενκούρ σκόραρε το νικητήριο τέρμα για λογαριασμό των «πράσινων», που είδαν τον Βαν Ντερ Χόορν να ισοφαρίζει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά το γκολ να ακυρώνεται για -τουλάχιστον συζητήσιμο- επιθετικό φάουλ.



Αναλυτικά η τρίτη αγωνιστική:

Παρασκευή 2/10
Ουνιόν Βερολίνου-Μάιντς 4-0
(13' Kρούσε, 49' Ίνγκβαρτσον, 63' Φρίντριχ, 64' Πογιάνπαλο)

Σάββατο 3/10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 2-1
(54’ Καμάντα, 71’ Ντοστ - 18’ Κράμαριτς)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 4-0
(31’, 66’ Χάαλαντ, 47’ Τσαν, 90’+3’ Πάσλακ)

Κολωνία-Γκλάντμπαχ 1-3
(84’ Ρεξμπετσάι - 14’ Πλεά , 16’ Λάινερ, 56’ Στιντλ)

Βέρντερ Βρέμης-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-0
(21’ Μπιτενκούρ)

Στουτγκάρδη-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1
(76’ Κάλαϊτζιτς - 7’ Σικ)

Λειψία-Σάλκε 19:30

Κυριακή 4/10
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 19:00

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Σάββατο 17/10
Χόφενχαϊμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 16:30
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 16:30
Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 16:30
Άουγκσμπουργκ-Λειψία 16:30
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μπάγερν Μονάχου 19:30
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 21:30

Κυριακή 18/10
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Σάλκε-Ουνιόν Βερολίνου 19:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x