Αντίθετος με τον έλεγχο νομιμότητας των κανονισμών, τους περιορισμούς στις θητείες και την κατάργηση του μισθού του προέδρου της ομοσπονδίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Γραμμένος ανέφερε τα εξής:
«Πρέπει τα φαινόμενα των χειραγωγημένων αγώνων να παταχθούν. Η τρέχουσα νομοθεσία είναι ημιτελής και το νομοσχέδιο αυτό κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Ο περιορισμός στις θητείες, όμως, κινείται εκτός ορίων της συνταγματικότητας, έστω και οριακά. Επίσης, η ΕΠΟ θα πρέπει εξαιρεθεί από τη διάταξη που αφορά το θέμα του ελέγχου της νομιμότητας των κανονισμών. Η ΦΙΦΑ δεν δέχεται παρεμβάσεις, ξέρετε πως λειτουργεί. Υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Αν η διάταξη δεν εξαιρέσει την ΕΠΟ, νομίζω ότι θα έρθει σε σύγκρουση με το αυτοδιοίκητο».
Συμπληρωματικά, τοποθετήθηκε ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, κ. Σαράκης: «Προβλέπεται στο καταστατικό της ΕΠΟ ότι ο πρόεδρος μπορεί να λαμβάνει μισθό. Η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται από το δημόσιο, δεν επιβαρύνεται κάποιος προϋπολογισμός. Αυτή η διάταξη πρέπει να απαλειφθεί γιατί δημιουργεί πρόβλημα».
Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, σημείωσε από την πλευρά του:
«Είμαστε υπέρ της σύμβασης Macolin για τα χειραγωγημένα παιχνίδια. Έστω καθυστερημένα χαιρόμαστε που έρχεται να κυρωθεί. Σημαντικός και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των εισιτηρίων. Είναι μια αφετηρία για να οικοδομήσουμε μια καλή φίλαθλη νοοτροπία και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Για την χρήση τεχνικών μέσων εικόνας και ήχου για τις πράξεις βίας, συμφωνούμε και θα βοηθήσει. Την ίδια πρακτική ακολουθεί και η ΟΥΕΦΑ στις διεθνείς διοργανώσεις. Είναι, όμως, σημαντικό να μην γίνει κατάχρηση αυτού του μέσου».
Ο πρόεδρος της Super League 2 / Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, στάθηκε στις διατάξεις για τα στημένα ματς:
«Πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα στο θέμα των χειραγωγημένων αγώνων που καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες μέσα από αυτό το κομμάτι προσπαθούν να βρουν βιωσιμότητα και αυτό καταστρέφει το άθλημα. Θα είμαστε δίπλα στον υπουργό σε οποιαδήποτε στήριξη και βοήθεια χρειαστεί».
Για τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, τοποθετήθηκαν κι άλλοι φορείς, όπως ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο Νίκος Πετρόπουλος από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, Αχιλλέας Τσιχτής, ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΑΠ, Αθανάσιος Μακρυνιώτης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.