Κύπρος

Μεγάλο «διπλό» η ΑΕΚ Λάρνακας στην πρεμιέρα με ήρωα Αθανασιάδη και ανατροπή

Στο ντέρμπι της Λεμεσού, η ΑΕΚ Λάρνακας με αριθμητικό πλεονέκτημα και με τον Αθανασιάδη ν' αποκρούει πέναλτι, επιβλήθηκε 2-1 του Απόλλωνα με ανατροπή. Η Ομόνοια επικράτησε 3-0 του Εθνικού Άχνας.

Πολύ μεγάλο «διπλό» με σκορ 2-1 πανηγύρισε η ΑΕΚ Λάρνακας στο ντέρμπι του Κολόσσι, στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος στην Κύπρο. Χρειάστηκε, ωστόσο, να φέρει τα πάνω – κάτω…

Έπειτα από λάθος του Εκπολό στο 21ο λεπτό σε γύρισμα που ήθελε να κάνει προς τα πίσω, ο Μάρκες εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, πέρασε και τον Αθανασιάδη που δεν πρόλαβε να φτάσει στην μπάλα κι έκανε το 1-0 για τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Στη συμπλήρωση του ημιώρου, ο πρώην πορτιέρε της «Ένωσης» στο ντεμπούτο του στην ΑΕΚ, απέκρουσε το πέναλτι του Σαγκάλ για να μην επιτρέψει στους αντιπάλους να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Και αυτό φάνηκε να είναι… η αρχή μιας μεγάλης ανατροπής.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ντε Αλμέιδα είδε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον Απόλλωνα με 10 παίκτες. Ο ρέφερι επωφελήθηκε από το on-field review έπειτα από σύσταση του VAR και διόρθωσε την αρχική του απόφαση κατά την οποία είχε δείξει κίτρινη.

Η ΑΕΚ έκανε ολικό come-back μέσα σε 10’. Ο Εκπολό εξιλεώθηκε για το μοιραίο λάθος του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 70’ έγραψε το 1-1 με προβολή και δεν πανηγύρισε, αφού σεβάστηκε την πρώην ομάδα του. Και στο 80’ ο Μπρούνο Γκάμα έπειτα από ωραία τακουνιά του Σολ έγραψε το τελικό 2-1.

Η Ομόνοια από την πλευρά της επικράτησε 3-0 του Εθνικού Άχνας, αν και δέχθηκε πάρα πολλές τελικές. Ωστόσο, όταν τις έκανε εκείνη, φρόντισε να βρει δίχτυα. Το άγχος και η πίεση απομακρύνθηκαν με τον Χάμπο από το 32ο λεπτό με το πρώτο γκολ. Βρήκε χώρο εκτός περιοχής, έκανε το σουτ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Εθνικός Άχνας ζήτησε γκολ σε προσπάθεια του Φαμπιάνο που φάνηκε να έχει περάσει την τελική γραμμή, ο VAR εξέταζε επί τρία λεπτά τη φάση και απεφάνθη πως δεν υπήρχε ισοφάριση. Έπειτα από αυτό ήρθαν δυο γκολ για την Ομόνοια, με τον Αλιούμ να τελειώνει το ματς. Στο 77’ με κοντινό πλασέ και στο 85’ περνώντας την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, διαμόρφωσε το 3-0.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Παρασκευή 23/8

Ομόνοια Αραδίππου-Ανόρθωση 0-0

Σάββατο 24/8

Ομόνοια 29Μ-ΑΕΛ 2-4

Καρμιώτισσα Πολεμιδίων-Αρης Λεμεσού 1-3

ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ Αναβολή

Πάφος-Νέα Σαλαμίνα Αναβολή

Κυριακή 25/8

Ομόνοια-Εθνικός Αχνας 3-0

Απόλλων Λεμεσού-ΑΕΚ Λάρνακας 1-2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x