Γαλλία

Αδιανόητο κάζο για Λιόν πριν τον Ολυμπιακό: Ισοφάρισε στο 93', αλλά έχασε στο 95' από τη Μαρσέιγ των 10 παικτών!

Σε ένα τρελό παιχνίδι με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, η Μαρσέιγ που έπαιζε με δέκα από το 5ο λεπτό κατάφερε να πάρει το διπλό στην έδρα της Λιόν, παρότι είχε ισοφαριστεί στο 93’.

Ένα σενάριο που ίσως να μην σκεφτόταν ούτε ένας σεναριογράφος εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής στο «Groupama». Λίγες ημέρες πριν το εν λόγω γήπεδο ανοίξει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει το Λιόν-Ολυμπιακός, οι φίλοι του γαλλικού ποδοσφαίρου βίωσαν ένα συγκλονιστικό ματς που βρήκε την εκπληκτική Μαρσέιγ να επικρατεί με σκορ 3-2.

Η ομάδα του Ντε Τζέρμπι έπαιζε από το 5ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, είδε τη Λιόν να προηγείται και να σπαταλά πολλές τελικές. Βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έκανε την ανατροπή, εκμεταλλευόμενη την κακή ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων, αλλά είδε τους «λιονέ» να ισοφαρίζουν στο 93’. Ωστόσο, το καλύτερο οι φιλοξενούμενοι το φιλούσαν για το τέλος, αφού με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν αδιανόητο τρίποντο και έπιασαν Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όσον αφορά την ερχόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League, έμεινε στους 4 βαθμούς, έχοντας μόλις ένα τρίποντο σε πέντε παιχνίδια και έχουν σοβαρά ζητήματα που καλούνται να λύσουν!

Χειρότερη δυνατή εξέλιξη δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και οι ποδοσφαιριστές του στην εκκίνηση του αγώνα. Ο Μπαλέρντι είδε δύο κίτρινες κάρτες ως το 5ο λεπτό, αποβλήθηκε και η Μαρσέιγ έμεινε με παίκτη λιγότερο. Οι γηπεδούχοι πήραν άμεσα τα ηνία, είχαν δοκάρι με τον Ορμπάν στο 10’ και πίεζαν για το προβάδισμα. Ο Τολισό στο 19’ είχε τη δική του στιγμή, με τη Μαρσέιγ να απαντά με δύο φάσεις με Ρονζιέ και Ικονέ. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν μεγάλη και είχε ως αποτέλεσμα ένα κερδισμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις, το οποίο ο Λακαζέτ δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ… ελέω Ρούλι στο 45’+7’.







Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν στο πρώτο μέρος οι «λιονέ», το πέτυχαν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον προωθημένο Τσαλέτα-Τσαρ να μετατρέπει σε γκολ την ασίστ του Μάτα για το 1-0 στο 53’. Πέντε λεπτά αργότερα δε, ο Λακαζέτ είχε νέα ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Ρούλι του έβαλε και πάλι «στοπ».



Η Λιόν κυριαρχούσε, αλλά έδειξε να κάθεται πάνω στο προβάδισμά της. Μέγα λάθος, ιδιαίτερα απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα όπως η Μαρσέιγ, η οποία σε μία από τις λιγοστές τελικές της ισοφάρισε με τον Λουίς Ενρίκε στο 70’. Ο Ντε Τζέρμπι έριξε στο ματς τον Ουλίσες Γκαρσία και δικαιώθηκε λίγο αργότερα. Ο σκόρερ της ισοφάρισης έγινε δημιουργός και ο Ελβετός υπέγραψε την ανατροπή με λόμπα, παγώνοντας την κερκίδα στο 82ο λεπτό.





Η Μαρσέιγ είχε κάνει την ανατροπή, η άμυνα της Λιόν για ακόμη μια φορά είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν την απάντηση λίγο πριν το φινάλε, με τον Σερκί να βρίσκει δίχτυα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και έβαλε φωτιά στο «Groupama». Το «πάρτι» που στήθηκε όμως στις εξέδρες μετά την ισοφάριση, μετατράπηκε σε «κηδεία». Με τη σέντρα, ο κίπερ της Λιόν έκανε λάθος απομάκρυνση και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν την κατοχή, με τον Ρόου να κάνει την ατομική ενέργεια και εκπληκτικό τελείωμα εκτός περιοχής για να γράψει το 3-2. Ένα γκολ που… ξέρανε τους γηπεδούχους και έδωσε το έναυσμα ώστε ο πάγκος των Μασσαλών να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας μια απίθανη νίκη!




Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/9

Νις-Σεντ Ετιέν 8-0
(4’ αυτ. Μπατουμποινσικά, 7΄Εντομπελέ, 24’ Τσο, 26’, 39’ Μουκοκό, 36’ Γκεσάν, 75’ Ντιοπ, 86’ πεν. Ροσάριο)

Σάββατο 21/9

Λιλ-Στρασβούργο 3-3
(15', 27' Zέγκροβα, 84' πεν. Ντέιβιντ - 38' Σάντος, 42' Εμεγκά, 66' Νάνασι)

Ρεν-Λανς 1-1
(23' πεν. Καλιμουεντό - 90'+6' Ενζολά)

Ρεμς-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(9’ Νακαμούρα - 68’ Ντεμπελέ)

Κυριακή 22/9

Μονακό-Χάβρη 3-1
(9' Τέζε, 66' Μπεν Σεγκίρ, 71' Μπάλογκαν - 30' Κουζάγιεφ)

Ανζέ-Ναντ 1-1
(24' Αμπντέλι - 18' Λεπενάντ)
Μπρεστ-Τουλούζ 2-0
(21’ Μπαλντέ, 90’+1’ Φεβρ)

Μονπελιέ-Οσέρ 3-2
(65’, 75’ Άνταμς, 71’ Σανιάν – 18’ Τραορέ, 72’ Ονάιγου)

Λιόν-Μαρσέιγ 2-3
(53’ Τσαλέτα-Τσαρ, 90’+3’ Σερκί – 69’ Λιρόλα, 82’ Γκαρσία, 90’+5’ Ρόου)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Παρασκευή 27/9

Οσέρ-Μπρεστ (20:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν (22:00)

Σάββατο 28/9

Λανς-Νις (18:00)
Χάβρη-Λιλ (20:00)
Μονακό-Μονπελιέ (22:00)

Κυριακή 29/9

Τουλούζ-Λιόν (16:00)
Ανζέ-Ρεμς (18:00)
Ναντ-Σεντ Ετιέν
Στρασβούργο-Μαρσέιγ (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x