Γενικά

Νέες οδηγίες από την UEFA για τις παραβάσεις με το χέρι

Αλλάζει ο κανονισμός για το αν είναι ή όχι πέναλτι η επαφή της μπάλας σε χέρι, όπως ενημέρωσε τη Δευτέρα η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA, με αφορμή το χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια στο Γερμανία-Ισπανία.

Μετά τη φασαρία για το εάν ήταν ή όχι πέναλτι το χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια στο Γερμανία-Ιαπανία για τα προημιτελικά του EURO 2024, η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA στις νέες οδηγίες που έστειλε στους ρέφερι, τους ενημέρωσε ότι, σε αντίθεση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, σε παρόμοιες φάσεις θα δίνεται πέναλτι.

«Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες της UEFA, η επαφή χέρι με μπάλα που σταματά ένα σουτ στο τέρμα θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται πέναλτι, εκτός εάν το χέρι του αμυντικού είναι πολύ κοντά στο σώμα ή σε επαφή με το σώμα. Στην περίπτωση του Μαρκ Κουκουρέγια, ο αμυντικός σταματάει το σουτ στο τέρμα με το χέρι του, το οποίο δεν είναι πολύ κοντά στο σώμα, κάνοντας τον εαυτό του μεγαλύτερο, οπότε θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι για τη Γερμανία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που εστάλη στις ενώσεις διαιτητών των χωρών-μελών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x