Γενικά

«Superman» ο Μπουφόν!

Η κανονική διάρκεια κι η παράταση δεν έβγαλε νικητή (2-2). Ωστόσο, ο Μπουφόν έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε στην Ιταλία τη τρίτη θέση του Confederations Cup (3-2) κόντρα στην Ουρουγουάη.

Η παρηγοριά στον... άρρωστο κατέληξε στην Ιταλία! Στον μικρό τελικό του Confederations Cup, η «σκουάντρα ατζούρα» ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ουρουγουάη, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση, όμως είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή στη διαδικασία των πέναλτι.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Τζίτζι Μπουφόν, αφού ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους απέκρουσε τρία πέναλτι των Λατινοαμερικάνων (3-2) και ουσιαστικά... χάρισε το... βάθρο στην εθνική του για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το ματς

Η Ιταλία είχε αρκετές απουσίες, με τον Πραντέλι να «κατεβάζει» σύνθεση… ανάγκης. Αυτό βέβαια, διόλου εμπόδισε τους γείτονές μας, να προηγηθούν στο 25’, με έναν περίεργο τρόπο. Ο Ντιαμάντι εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Μουσλέρα, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Αστόρι και με κοντινή προβολή να γράψει το 1-0. Φυσικά, οι Ουρουγουανοί δεν το παράτησαν. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε, όσο κι αν ήταν μικρός τελικός.

Στο 58’ ο Καβάνι έφερε το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας, ενώ λίγο αργότερα ο Φορλάν έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν. Ή αν προτιμάτε, ο Ιταλός τερματοφύλακας τα έβγαλε εντυπωσιακά, δείχνοντας την κλάση του. Είχε… ζουμί ακόμα το ματς. Στο 73’ ο Ντιαμάντι έστησε τη μπάλα έξω από την περιοχή των Λατινοαμερικάνων και με εξαιρετική εκτέλεση, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ιταλούς. Κι όμως, το ματς δεν είχε τελειώσει. Γιατί και πάλι ο άσος της Νάπολι «απάντησε» και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Με πολύ ωραίο φάουλ, γράφοντας το 2-2, που έμεινε ως το τέλος.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ. Παρά μόνο οι ισορροπίες εντός αγωνιστικού χώρου, αφού ο Μοντολίβο άφησε την «σκουάντρα ατζούρα» με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας. Έτσι… αναγκαστικά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Και κάπου εκεί ήταν η ώρα να «μιλήσει» ο Μπουφόν. Έπιασε το πρώτο πέναλτι του Φορλάν, με τον Ακουϊλάνι να βάζει μπροστά την Ιταλία. Ο Καβάνι ισοφάρισε (1-1), με τον Ελ Σαραουΐ και τον Σουάρες να ευστοχούν στα επόμενα δύο (2-2). Ο Ντε Σίλιο αστόχησε για τους Ιταλούς και πλέον οι Ουρουγουανοί είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν… για τα καλά. Κι όμως, ο άσος της Γιουβέντους έβγαλε δύο συνεχόμενα των Κάσερες και Γκαργκάνο, με τον Τζιακιερίνι να ευστοχεί και να γράφει το 3-2!

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Μ. Περέιρα (81’ Α. Περέιρα), Κάσερες, Γκοντίν, Ροντρίγκεζ (56’ Γκονζάλες), Γκαργκάνο, Αρέβαλο (107’ Πέρες), Σουάρες, Φορλάν, Καβάνι

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι, Αστόρι (86’ Μπονούτσι), Ντε Σίλιο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι (70’ Ακουϊλάνι), Μάτζιο, Καντρέβα, Τζιλαρντίνο, Ντιαμάντι (83’ Τζιακερίνι), Ελ Σαραουΐ




Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x