Στη «μάυρη» επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στις 19 Μαΐου 1919, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος του Αιγάλεω, Χρήστος Αποστολίδης, σε συνέντευξη του στον ΣΠΟΡ FM 94,6.
Ο ποντιακής καταγωγής παράγοντας του «Σίτι» μίλησε για τη φετινή χρονιά που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, την νέα κατάσταση που προκύπτει στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά την αναδιάρθρωση και τα σχέδια της ομάδας για την ερχόμενη σεζόν στη Football League.
Αναλυτικά η συνέντευξη στην εκπομπή «Παιδιά για Οσ-ΚΑΡ»:
Η 19η Μαΐου είναι χαραγμένη με «μαύρα» γράμματα στο ημερολόγιο για τον Ελληνισμό του Πόντου αλλά και για όλους τους Έλληνες συνολικά, είναι μια ημέρα πένθους. Τι σημαίνει αυτή η μέρα για εσάς, λόγω και της καταγωγής σας;
«Είναι μια διαφορετική Κυριακή από τις άλλες. Σίγουρα είναι μία ημέρα για εμάς τους Πόντιους, με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία, μιλάμε για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ο πολιτισμένος κόσμος θα έπρεπε σίγουρα να έχει αναγνωρίσει και να έχει καταδικάσει όπως έχει γίνει με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και τη γενοκτονία των Αρμενίων. Δε χωρά αμφιβολία ότι η ευαισθησία αυτή προέρχεται και λόγω της καταγωγής από τους δυο γονείς μου, ένα παραπάνω γιατί προέρχονται από τα συγκεκριμένα αυτά μέρη κι είναι ευκόλως αντιληπτό ότι η ανατροφή μου με τα ήθη και τα έθιμα αυτά που μας μεγάλωσαν και με τις παραδόσεις που μας δίδαξαν, να αισθανόμαστε γι’ αυτή τη μέρα ότι πρέπει να έρθει η στιγμή της δικαίωσης και της αναγνώρισης».
Στο Αιγάλεω η δουλειά που έχει γίνει φέτος είναι πολύ σημαντική. Ποια είναι η άποψη σας για την αναδιάρθρωση και θεωρείτε ότι είστε έτοιμοι για αυτή τη νέα κατάσταση στην επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες;
«Όσο αφορά την αναδιάρθρωση, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, σίγουρα κάποιοι ξέρουν περισσότερο την αλήθεια. Δε μπορεί να λέμε ότι αυτό είχε συζητηθεί από πέρυσι, να λέει ο κύριος Βασιλειάδης για το πολιτικό κομμάτι ότι είχε συζητηθεί από πέρυσι στην ΕΠΟ, να βγαίνει από εκεί μια προκήρυξη πρωταθλήματος, να έρχεται και να φτάνουμε στο σήμερα και να ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο αίτιος στο να μη νιώθεις πραγματικά την άνοδο που έχεις κάνει. Σίγουρα κάπου κρύβεται αυτή η αλήθεια. Το άσχημο για μας είναι ότι κάναμε έναν αγώνα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όλοι αυτοί που αποτελούν αυτό το παζλ, που λέγονται διοίκηση, κόσμος, απλός φίλαθλος, ποδοσφαιριστής, φροντιστής, γενικός αρχηγός, προπονητής, οικογένεια Παλτόγλου, Τιρτιράκης, όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ, τους μένει μια γλυκόπικρη γεύση όταν τελικά δεν καρπώνονται στην πραγματικότητα αυτό που κέρδισαν όλες αυτές τις Κυριακές. Άλλο να θέλω μια χρονιά για να ανέβω στα «σαλόνια» της Super League, κι άλλο να θέλω δύο χρόνια».
Μπορεί ακόμα και υπό αυτή τη νέα κατάσταση, η ομάδα να επιτύχει τον στόχο της, μετά τον υποβιβασμό από την Α’ Εθνική, που είναι η επιστροφή στη Super League;
«Τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Όταν υπάρχει οργάνωση, όταν υπάρχει μελέτη, σχεδιασμός, και όταν έχεις δίπλα σου τους κατάλληλους ανθρώπους, νομίζω ότι με πολύ μεράκι και σίγουρα με την οικονομική δυνατότητα που έχει η οικογένεια Παλτόγλου νομίζω ότι μπορείς να το καταφέρεις».
Την περασμένη Παρασκευή έλαβε χώρα και η συνέντευξη Τύπου που ουσιαστικά έδωσε το σύνθημα για την οργάνωση της νέας σεζόν, στην οποία ανακοινώθηκε ότι αναμένεται η συνάντηση του προέδρου κου Παλτόγλου μαζί με τους υπόλοιπους προέδρους των πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής, με τον πρόεδρο της Football league κ. Λεουτσάκο. Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή τη συνάντηση;
«Νομίζω ότι είναι μια αναγνωριστική συνάντηση για όλους αυτούς, συν τις ομάδες που ανέβηκαν από τα μπαράζ, για το τι πρέπει να πράξουν μέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζει αυτή η τροπολογία για να προετοιμαστούν εκτός αγωνσιτικού χώρου, να το πω έτσι, για τις αναλογίες διαδικασίες που ορίζονται για τη μετατροπή τους σε Π.Α.Ε. και σίγουρα τα χαρτιά που χρειάζονται για να δημιουργήσουν τους λεγόμενους φακέλους αδειοδότησης, γιατί θα πρέπει να μιλάμε και με αυτούς τους όρους σιγά σιγά, για την επόμενη μέρα των ομάδων, όχι μόνο του Αιγάλεω, που θα χρειάζεται να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία κάθε χρόνο αν θέλουν να μείνουν στην κατηγορία, να μην αντιμετωπίζουν το φάσμα της αφαίρεσης βαθμών από κάποια προσφυγή, από κάποια οφειλή απέναντι είτε στο ΙΚΑ, στο πρώην ΙΚΑ να το πω πιο σωστά στον ΕΦΚΑ, είτε στην εφορία. Οπότε νομίζω ότι αυτή θα είναι μία συνάντηση και προβληματισμού από τη μια γιατί σίγουρα όλοι αυτοί θέλουν να θέσουν τον προβληματισμό τους για το σχεδιασμό που έκαναν, για τα λεφτά που ξόδεψαν, για την πραγματικότητα ότι δεν ανέβηκαν στην σωστή κατηγορία κι από την άλλη ξέρω ότι θα είναι και μία ενημέρωση για το τι πρέπει να καταλάβουν και να αλλάξουν στον τρόπο λειτουργίας των ομάδων τους, εννοώντας ότι έχουν να κάνουν με έναν καινούριο συνεταιρισμό, που δεν είναι η ΕΠΟ αλλά η Football League, και σίγουρα να μάθουν πως να λειτουργήσουν ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, στην οικονομική διαχείριση των εισιτηρίων, στα δελτία, στα συμβόλαια, και να θέσουν και τους προβληματισμούς τους».
Μάλιστα, αναγνωριστικό το πλαίσιο της συνάντησης αυτής…
«Συγγνώμη, που σας διακόπτω, αλλά αυτό για μένα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πέρα ότι πρέπει να εκφράσουν τα ερωτηματικά τους για όλο αυτό που έγινε, θεωρώ ότι υπάρχουν πέντε συγκεκριμένοι άξονες που είναι κοινοί για όλες τις ομάδες. Από τη στιγμή που θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα που ξεκινάει και τελειώνει από τη μεν ομάδα στο Βορρά που είναι η Καβάλα, ο τελευταίος σταθμός, καταλήγουμε στην Κρήτη που είναι η Ιεράπετρα, πηγαίνουμε στον Κρόνο Αργυράδων κι έχουμε και τις ροδίτικες ομάδες, νομίζω ότι οι πέντε βασικοί άξονες που είναι κοινοί για όλες αυτές τις ομάδες, είναι ότι θα έπρεπε να κάνουμε μια σύμπραξη για να έχουμε ένα κοινό τουριστικό γραφείο για να πάρουμε καλύτερες τιμές για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Άλλο να πηγαίνει ένας πελάτης κι άλλο να πηγαίνουν δώδεκα ή δεκατέσσερις. Διαφορετικά θα ήταν για την μπάλα πρωταθλήματος, διαφορετικά θα ήταν για την ιδιωτική ασφάλιση των ποδοσφαιριστών και διαφορετικά θα ήταν να μιλάνε με μία εταιρεία που θα μπορούσαν να απευθυνθούν από κοινού όλες οι ομάδες για να πάρουν καλύτερες τιμές και σίγουρα ποιο θα είναι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα υποδομής που θα υπάρχει για αυτές τις ομάδες, για να δώσεις τουλάχιστον σε αυτό που λέγεται υποδομή , σ’ αυτό που λέγεται από κάτω ακαδημία το κίνητρο να δημιουργήσουν μια ομάδα που αυτός ο νέος ποδοσφαιριστής θα παίξει στην πρώτη ομάδα. Νομίζω αυτοί οι πέντε άξονες που σας προανέφερα είναι σημαντικό να συζητηθούν γιατί είναι κοινοί για όλες αυτές τις ομάδες και σίγουρα θα καταφέρουν πολλά όταν είναι ενωμένες κι όχι ο καθένας να κοιτάξει το ιδίον όφελος».
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.