Super League 2

Δεν του «πάει» η Football League

Μόλις ένα χρόνο καθυστέρησε η επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας, με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να έχει εξασφαλίσει -μία αγωνιστική πριν το τέλος- την άνοδό του από την Football League. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δεν είχε και την καλύτερη τύχη, καθώς η μόνη φορά που έμεινε στη μεγάλη κατηγορία για πάνω από ένα χρόνο ήταν τις σεζόν 1985-86 και 1986-87, αφού τις υπόλοιπες (1990-91, 2000-01, 2002-03 και 2009-10) είχε μονοετή παρουσία.

Μόλις ένα χρόνο καθυστέρησε η επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας, με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να έχει εξασφαλίσει -μία αγωνιστική πριν το τέλος- την άνοδό του από την Football League.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δεν είχε και την καλύτερη τύχη, καθώς η μόνη φορά που έμεινε στη μεγάλη κατηγορία για πάνω από ένα χρόνο ήταν τις σεζόν 1985-86 και 1986-87, αφού τις υπόλοιπες (1990-91, 2000-01, 2002-03 και 2009-10) είχε μονοετή παρουσία.

Μοναδικός στόχος για την ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ στην αρχή της χρονιάς στην Football League ήταν η άνοδος. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη στελέχωση του ρόστερ, το οποίο αποτελούταν με έμπειρους παίκτες από την Σούπερ Λίγκα.

Στο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με ένα σερί τριών νικών απέναντι στους Πανθρακικό, Εθνικό και Ηλιούπολη. Η πρώτη απώλεια βαθμών στη χρονιά ήρθε στο γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα, με την αναμέτρηση να λήγει χωρίς σκορ (0-0).

Ωστόσο, η απάντηση του «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν άμεση, καθώς θα ακολουθήσουν πέντε διαδοχικές νίκες, συμπεριλαμβανομένου και του 3-0 στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον, μεγαλύτερο αντίπαλο για την άνοδο, Παναιτωλικό.

Η πρώτη ήττα της χρονιάς για την ομάδα της Ηπείρου, ήρθε στην 13η αγωνιστική στην έδρα του Λεβαδειακού και μάλιστα με ένα γκολ στο 90ο λεπτό. Πάντως, η επόμενη θα αργήσει και συγκεκριμένα, 15 αγωνιστικές. Εκτός έδρας από τα Τρίκαλα και πάλι με σκορ 1-0. Η μέχρι τότε συγκομιδή του, ήταν 10 νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Το πρωτάθλημα έφτανε σιγά-σιγά προς το τέλος του, οι Γιαννιώτες ήξεραν πως δεν πρόκειται να χάσουν την άνοδο, γι’ αυτό έδειχναν μία μικρή ελαστικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν η εκτός έδρας ήττα από την Δόξα Δράμας με σκορ 2-0, η οποία το μόνο που έκανε ήταν να αναβάλει -προς το παρόν- τη φιέστα ανόδου.

Ωστόσο, αυτή δεν άργησε πολύ, γιατί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με το 3-0 στους «Ζωσιμάδες» επί του Εθνικού Αστέρα, θα επιστρέψει -και μαθηματικά- στην Σούπερ Λίγκα, ύστερα από έναν χρόνο στην… παραμεθόριο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε φέτος, πως άξιζε και με το παραπάνω την άνοδο. Μία αγωνιστική πριν το τέλος, έχει: την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, ενώ έχει υποστεί μόλις τρεις ήττες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα. Γενικά, έδειξε σε όλους με τη φετινή του παρουσία πως… δεν του «πάει» η Football League.

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x