Αγγλία

Τριάρα με φόρα από το Μιλάνο για τη Λίβερπουλ, φοβερό come-back για τη Βίλα!

Με άνεση και με τρία τέρματα από το πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ επέστρεψε από το Μιλάνο με στυλ, επικρατώντας 3-0 της Μπόρνμουθ. Παρά την κόπωση, η Άστον Βίλα έκανε ανατροπή για το 3-1 επί της Γουλβς.

Λίβερπουλ και Τότεναμ πήραν θετικά αποτελέσματα στην 5η αγωνιστική της Premier League, επιστρέφοντας στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά τις «αναποδιές» τους στα παιχνίδια με τις Νότιγχαμ Φόρεστ και Άρσεναλ προ εβδομάδας. Εκπληκτική ανατροπή της Άστον Βίλα που έδειχνε... χαμένη από χέρι κόντρα στη Γουλβς, μεγάλο και δίκαιο αποτέλεσμα για τη Φούλαμ.

Η αρμάδα του Σλοτ μπορεί να είδε την Μπόρνμουθ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον Σεμένιο στο 4ο λεπτό με προβολή, αλλά από τη στιγμή που ο VAR διαπίστωσε το οφσάιντ και ακύρωσε το γκολ, οι «κόκκινοι» δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Το άφησαν στο παρελθόν και φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Ο Λουίς Ντίας στο 26ο λεπτό από έξυπνη κίνηση προ του εξερχόμενου Κέπα και στο 28' έπειτα από διαγώνια κίνηση και ασίστ του Αλεξάντερ – Άρνολντ σκόραρε δις (2-0), για να έρθει το φοβερό αριστερό τελείωμα του Νούνιες στο 37' για το 3-0 και το πρώτο γκολ του Ουρουγουανού από τον περασμένο Απρίλη. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα με τους «κόκκινους» να μη χρειάζονται να κάνουν κάτι περισσότερο...

Η Άστον Βίλα έκανε ολική και... μαγική επαναφορά απέναντι στη Γουλβς στο ντέρμπι των Δυτικών Μίντλαντς, επικρατώντας με σκορ 3-1! Οι «Villans» έβγαζαν κόπωση και έλλειψη εμπνεύσεων και ενέργειας μετά το παιχνίδι του Champions League με τη Γιάνγκ Μπόις, αλλά τα κατάφεραν. Ο Κούνια στο 25' αντιλήφθηκε το λάθος στα μετόπισθεν της ομάδας του Έμερι, έκλεψε μια μεταβίβαση που προοριζόταν για τον Ονανά και με χαμηλό σουτ έκανε το 1-0. Οι «λύκοι» είχαν βρεθεί στην ιδανική, για εκείνους, συνθήκη της φοβερής κόπωσης που έβγαζε η Άστον Βίλα μετά το ευρωπαϊκό ταξίδι στη Βέρνη. Ακόμα κι έτσι, όμως, όλα ήρθαν τούμπα! Ο Γουότκινς από θέση βολής στο 73' έκανε το 1-1, ο Κονσά από το δεύτερο δοκάρι στο 88ο λεπτό ολοκλήρωσε το come-back και από το... πάρτι δεν μπορούσε να λείψει ο Ντουράν που με άνεση στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 3-1.

Στο Tottenham Hotspur Stadium ο Ποστέκογλου ένιωσε την ψυχρολουσία, όπως και οι οπαδοί της Τότεναμ, με το τρομερό γκολ του Εμπουεμό με το αριστερό στο 1ο λεπτό, αλλά γι' ακόμα μια φορά δεν έκανε καλό στην Μπρέντφορντ το γκολ απ' τα πρώτα δευτερόλεπτα, όπως είχε συμβεί και στο Etihad. Τα «σπιρούνια» μέσα σε 20' βρήκαν στόχο δυο φορές για την ανατροπή, με τον Σολάνκε στο 8' να παίρνει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Φλέκεν σε πλασέ του Μάντισον και στο 28' ο Μπρέναν Τζόνσον ολοκλήρωσε την ανατροπή με διαγώνιο σουτ με το δεξί, χαμηλά στην εστία των «bees». Οι φιλοξενούμενοι ζόρισαν τον Βικάριο, αλλά στο 85ο λεπτό όλα τελείωσαν. Ο Ρομέρο έστειλε κάθετα στο χώρο τον Σον, εκείνος μοίρασε αριστερά στον Άγγλο κι αυτός έγραψε το τελικό 3-1.

Η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα ήταν εκπληκτική απέναντι στη Νιούκαστλ και έφτασε απολύτως δίκαια στο 2-0 στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στην αγγλική πρωτεύουσα. Ο Ραούλ Χιμένες στο 5ο λεπτό με ωραίο στοπάρισμα και γυριστό σουτ από ασίστ του Τραορέ έκανε το 1-0, ενώ, στο 22' ο αναγεννημένος Σμιθ – Ρόου με το έξυπνο μυτάκι έκανε το 2-0 για τους «cottagers» που υπερείχαν των «καρακαξών». Φυσικά δεν θα έπρεπε να περιμένει η Φούλαμ να πέσει αμαχητί η ομάδα του Χάου. Και κάπως έτσι στο 46ο λεπτό ο Μπαρνς με χαμηλό δεξί πλασέ εντός περιοχής μείωσε σε 2-1. Οι κινήσεις του Χάου από τον πάγκο με τους Μέρφι και Χολ απέφεραν καρπούς για τους φιλοξενούμενους στο Λονδίνο, ωστόσο, οι γηπεδούχοι στο «Craven Cottage» κρατούσαν και... γλυκό για το τέλος, γράφοντας το 3-1 με τον Ρέις Νέλσον στο 90'+2'.

Η Λέστερ... απέτρεψε τη νίκη της Έβερτον εν μέσω καταρρακτώδους βροχής στο King Power Stadium και με τον Μαβντιντί στο 73' απάντησε στο γκολ του Εντιαγέ από το 12ο λεπτό για το 1-1. Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι της Σαουθάμπτον κόντρα στην Ίπσουιτς, με τους νεοφώτιστους να παίρνουν το βαθμό στο 90' + 5' με εκπληκτικό σουτ του Μόρσι.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο (21/9)

Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 0-3
(4', 18' Τζάκσον, 47' Πάλμερ)

Άστον Βίλα-Γουλβς 3-1
(73' Γουότκινς, 88' Κονσά, 90' + 4' Ντουράν - 25' Κούνια)

Λέστερ-Έβερτον 1-1
(73' Μαβντιντί - 12' Εντιαγιέ)

Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 3-0
(26', 28' Λουίς Ντίας, 37' Νούνιες)

Σαουθάμπτον-Ίπσουιτς 1-1
(5' Ντίμπλινγκ - 90' + 5' Μόρσι)

Τότεναμ-Μπρέντφορντ 3-1
(8' Σολάνκε, 28' Τζόνσον, 85' Μάντισον - 1' Εμπουεμό)

Φούλαμ-Νιούκαστλ 3-1
(5' Χιμένες, 22' Σμιθ - Ρόου, 90' + 2' Νέλσον - 46' Μπαρνς)

Κρίσταλ Πάλας-Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή (22/9)

Μπράιτον-Νότιγχαμ Φόρεστ (16:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ (18:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης (6ης) αγωνιστικής:

Σάββατο (28/09)

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι (14:30)
Άρσεναλ – Λέστερ (17:000
Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ (17:00)
Τσέλσι – Μπράιτον (17:00)
Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Νότινγκχαμ Φόρεστ – Φούλαμ (17:00)
Γουλβς – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή (29/09)

Ίπσουιτς – Άστον Βίλα (16:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ (18:30)

Δευτέρα (30/09)

Μπόρνμουθ – Σαουθάμπτον (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x