Αγγλία

Γκουαρντιόλα για επιστροφή Γκιντογκάν: «Με πήρε τηλέφωνο και του είπα αμέσως ναι!»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναφέρθηκε στην επιστροφή του Ιλκάι Γκιντογκάν στη Μάντσεστερ Σίτι, τονίζοντας πως δεν το σκέφτηκε καν δεύτερη στιγμή!

Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/08), η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την επιστροφή του Ιλκάι Γκιντογκάν μετά από έναν χρόνο απουσίας μακριά από το «Έτιχαντ».

Ο τεχνικός των «πολιτών», Πεπ Γκουαρντιόλα», μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Ίπσουιτς για τη 2η αγωνιστική της Premier League, για τη μεγάλη επιστροφή του Γερμανού χαφ.


Όπως αποκάλυψε ο Καταλανός προνονητής, δεν το σκέφτηκε καν δεύτερη φορά, αποκαλύπτοντας πως σε τηλεφωνική τους επικοινωνία του απάντησε αμέσως «ναι» στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στο Νησί.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα:

«Ήταν μια έκπληξη, ήρθε απροσδόκητα. Απλά συνέβη. Τον γνωρίζουμε πολύ καλά, κι εγώ προσωπικά, αλλά κι οι παίκτες, το επιτελείο κι όλοι.

Γνωρίζουμε την ποιότητα με την οποία έπαιξε την περασμένη σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, με συνέπεια, με πολλά λεπτά, προσφέροντας πολλά.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία όταν ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει, οπότε είμαστε χαρούμενοι που γύρισε.

Έλαβα ένα μήνυμα από τον Txiki Begiristine (αθλητικός διευθυντής) που μου είπε ότι ο Ιλκάι θέλει να μου μιλήσει. Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε για την κατάσταση κι αν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει, αν θα μου άρεσε κι είπαμε ναι αμέσως.

Έχω την αίσθηση ότι δεν έρχεται εδώ για να αποσυρθεί ή να θυμηθεί τις καλές αναμνήσεις που έχουμε. Έχουμε χρόνο για τις καλές αναμνήσεις στο μέλλον, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να φορέσει παπούτσια και να παίξει.

Έπαιξε πολύ καλά την περασμένη σεζόν κι ακόμα ξέρω πόσο ανταγωνιστικός είναι και βγάζει από τους συμπαίκτες του τον καλύτερό τους εαυτό", δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός κι εν συνεχεία αναφέρθηκε στο αν θα είναι διαθέσιμος στο ματς με την Ίπσουιτς (24/8).

"Αγαπώ τους παίκτες της μεσαίας γραμμής και μου αρέσουν τα προσόντα του. Μας δίνει μια εναλλακτική στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Μπορεί να προσαρμοστεί σε δύο ή τρεις ρόλους τέλεια.

Δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Αν αύριο πρέπει να παίξει τα ξέρει όλα. Γι' αυτό είναι καλό για εμάς που γνωρίζω τη νοοτροπία του.

Δεν ήρθε να ζήσει τα τελευταία του δύο ή τρία χρόνια εδώ. Θα στεναχωριέται όταν δεν τα τα πηγαίνει καλά και θα είναι χαρούμενος και θα σκέφτεται το επόμενο όταν θα πάει καλά.

Γι' αυτό επέστρεψε. Είναι ο αγαπημένος των συμπαικτών του. Για τους οπαδούς είμαι σίγουρος γι' αυτό. Θα προσπαθήσει να παλέψει ξανά για εμάς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x