Αγγλία

Αλλάζει θέση ο Τζέραρντ

Στην αποκάλυψη πως ο Στίβεν Τζέραρντ θα αποκτήσει έναν νέο ρόλο στη Λίβερπουλ προχώρησε ο Μπρένταν Ρότζερς εν όψει του σημερινού αγώνα με την Άστον Βίλα.

Μπροστά από τα δύο στόπερ θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής ο Στίβεν Τζέραρντ, ώστε να μπορέσει να παρατείνει την καριέρα του, όπως αποκάλυψε ο Μπρένταν Ρότζερς εν όψει του σημερινού ματς της Λίβερπουλ με την Άστον Βίλα.

Ο 33χρονος χαφ θα πραγματοποιήσει απόψε την 651η εμφάνισή του με τους «κόκκινους», μία περισσότερη από τον Φιλ Νιλ και θα βρεθεί στην 6η θέση με τις περισσότερες συμμετοχές του βρετανικού συλλόγου.

Το συμβόλαιο του Άγγλου μέσου λήγει το 2015, όμως ο προπονητής του επιθυμεί να τον τοποθετήσει μπροστά από την αμυντική τετράδα της Λίβερπουλ, ώστε να μην τρέχει πολλά χιλιόμετρα.

«Είναι κάτι για το οποίο εγώ και ο Στίβεν μιλάμε εδώ και αρκετό καιρό. Τα πήγε πολύ καλά σε αυτό τον ρόλο με τη Στόουκ. Νομίζω ότι μπορεί να παίξει εκεί λόγω της προσωπικότητάς του. Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί τακτικά κάποιον που να μπορεί να συντονίσει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν, καταλαβαίνοντας πότε πρέπει να παίξει με κοντινή μπαλιά, πότε με μακρινή και πότε να πρεσάρει», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «κόκκινων» και πρόσθεσε:

«Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί ηγετικά χαρακτηριστικά και ο Στίβεν τα έχει. Ο ίδιος ξέρει καλά πως δεν είναι αυτός που ήταν στα 23 του, αλλά έχει ακόμα ποιότητα παγκόσμιας κλάσης στην πάσα και την ανάγνωση του παιχνιδιού.

Τόσα χρόνια οι κινήσεις του ήταν στην επίθεση της ομάδας, τώρα πρέπει να τον προγραμματίσουμε να λειτουργεί πίσω από τη σέντρα, όπου δεν χρειάζεται να τρέχει κατά μήκος του γηπέδου, αλλά μόνο να κινείται γρήγορα σε μικρούς χώρους, κάτι που μπορεί να κάνει.

Επίσης, είναι ένας από τους καλύτερους στις στημένες φάσεις στην Αγγλία, οπότε και ο ίδιος είναι ικανοποιημένος με αυτό τον ρόλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x